Följ Stena Line

Topplacering för Stena Lines webbplats i stor undersökning

Pressmeddelande   •   Aug 18, 2009 09:32 CEST

Det högt ansedda marknadsanalysföretaget eDigitalResearch rankade nyligen Stena Lines webbplats som nummer två i jämförelse med de flesta stora, internationella resebolagen (flyg, färjor, kryssningar) i Storbritannien.

Stena Line är högst rankad på områden såsom första intryck, tydlighet i vilka destinationer/linjer som erbjuds och sökfunktion.

Analysen visar att i synnerhet flygbolagen halkar efter inom både områden som att kunna inspirera kunderna, och att kunna ge en bra kundservice online.

- Det här visar att vi är på rätt väg, säger Anders Hellberg, Group Internet Manager.

- För oss är det av stor vikt att klara av de något motstridiga kraven att både kunna inspirera kunderna till att resa med oss, samtidigt som det skall vara en mycket enkel process att söka och boka för de som vet vad de vill. Ifjol designade vi om våra webbplatser fullständigt, och det är denna som vi nu kan skörda frukterna av. Konkret innebär detta att vår andel webbokningar hela tiden ökar, och är nu uppe i totalt 55 procent för alla marknader, medan vissa ligger över 70 procent.

Mer information om undersökningen finns här:

http://www.newmediatrendwatch.com/news/295-travel-websites-are-lagging-behind-other-sectors-in-website-engagement-and-customer-service

Stena Line, Göteborg, 18 augusti

För mer information kontakta Anders Hellberg, Group Internet Manager, tel 031-85 87 89 alt 0704-85 87 89 eller Jesper Waltersson, informationsansvarig, tel 031-85 85 32 alt 0704-85 85 32.