Följ Stena Line

Tillväxten på Karlskrona-Gdynia fortsätter – fjärde fartyg sätts i trafik

Pressmeddelande   •   Jun 09, 2017 10:03 CEST

Efter sommaren kommer ett fjärde fartyg tas i trafik mellan Karlskrona och Gdynia. Detta efter att tillväxten framför allt när det gäller frakt fortsätter i oförminskad styrka.

Under 2016 ökade antalet lastbilar på linjen starkt under årets första fem månader fortsätter ökningen.

– Trafiken mellan Polen och Sverige är en viktig del i infrastrukturen mellan Centraleuropa och Skandinavien och strategiskt viktig för Stena Line. Under de senaste åren har vi sett en mycket positiv volymutveckling både när det gäller frakt och passagerare och det tror vi kommer att fortsätta, säger Marek Kiersnowski, chef för trafiken mellan Gdynia och Karlskrona.

Fartyget som sätts in är M/V Gute som är tidbefraktad från Gotlandsbolaget och kommer att komplettera Stena Vision, Stena Spirit och Stena Baltica med fokus på Stena Line's fraktverksamhet. M/V Gute kommer innebära ytterligare 8 turer per vecka och har en fraktkapacitet på 865 längdmeter.

För att kunna säkerställa ytterligare kapacitet för fraktkunderna redan under högsäsong, när det är högt tryck i bokningarna, har beslut fattats att utöka turlistan med ytterligare fyra turer från slutet av juni till slutet av augusti. Efter dessa förändringar kommer antalet avgångar per vecka öka från 36 under våren till 40 under sommaren och 44 efter introduktionen av M/V Gute.

- Vi ser en fortsatt stark efterfrågan på kapacitet och för våra kunder är det viktigt med hög tillgänglighet och flexibilitet, dessa förändringar ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi. M/V Gute blir ett mycket bra komplement som ger en ännu bättre service och tidtabell till våra fraktkunder och bidrar till att vi kan bibehålla vår starka position på marknaden med Karlskrona och den nya terminalen i Gdynia som viktiga knutpunkter för både frakt och passagerare, säger Marek Kiersnowski.

M/V Gute kommer att gå i trafik på linjen från den 28 augusti.

Fakta M/V Gute

Överfartstid: 14 timmar

Längd: 138 m

Bred: 16 m

Fraktkapacitet: 865 längdmeter

För mer information kontakta Jesper Waltersson, presschef Stena Line, +46 704 85 85 32.

Stena Line är ett av Europas ledande färjerederier med 36 fartyg och 20 linjer i norra Europa. Stena Line är en viktig del av det europeiska logistiknätverket och utvecklar nya intermodala fraktlösningar genom att kombinera transporter på järnväg, väg och hav. Stena Line spelar också en viktig roll för turismen i Europa med sin omfattande passagerarverksamhet. Företaget är familjeägt, grundades 1962 och huvudkontoret ligger i Göteborg. Stena Line är en del av Stena AB-koncernen som har cirka 15 000 anställda och en årlig omsättning på cirka 36,5 miljarder kronor.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://nyheter.stenaline.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.