Följ Stena Line

Sydsvenskarna kör bäst i Sverige – enligt dem själva

Pressmeddelande   •   Jul 16, 2012 13:30 CEST

Sveriges bästa bilförare finns i Sydsverige, i alla fall om man frågar invånarna själva. 38 procent av sydsvenskarna anser att de kör bättre än den genomsnittliga föraren vilket är högst siffra i landet. Var tredje sydsvensk tycker även att de kör bättre än sin partner. Det visar Stena Lines Bilsemesterrapport 2012 som lanseras idag.

Bilsemesterrapporten är en omfattande kartläggning av svenskarnas resvanor med bil. Rapporten visar bland annat att Sveriges mest självsäkra bilförare finns i södra Sverige där mer än var tredje tycker att de kör bättre än den genomsnittliga bilföraren. Det innebär att sydsvenskarna tycker att de kör bäst i Sverige, sämst självförtroende har boende i Västsverige.

- Svenskarna har överlag gott självförtroende när det kommer till att köra bil, både till vardags och när de är ute på bilsemester. Sydsvenskarna är de som känner sig allra säkrast bakom ratten, säger Jesper Waltersson, informationsansvarig på Stena Line.

En tredjedel tycker de kör bättre än sin partner
Bilsemesterrapporten visar även att en tredjedel av sydsvenskarna (33 %) tycker att de kör bättre än sin partner. Det är något högre än rikssnittet på 27 procent. Generellt sett är det vanligare att män tycker att de kör bättre än sin partner än att kvinnor tycker det. Drygt 44 procent av de sydsvenska männen tycker de kör bättre än sin partner.

För mer information kontakta:
Jesper Waltersson, informationsansvarig Stena Line, tel 0704-85 85 32 eller mail jesper.walterson@stenaline.com.

Stena Line är ett av världens största färjerederier med tre affärsområden; Skandinavien, Nordsjön och Irländska sjön. Huvudkontoret ligger i Göteborg.
Stena Line har Europas mest heltäckande linjenät med ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen och Holland. Verksamheten omsätter cirka 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda.