Följ Stena Line

”Stenakajen” öppnas för allmänheten

Pressmeddelande   •   Jun 16, 2015 13:00 CEST

– Stena Line har ett unikt läge vid södra älvstranden och vi vill passa på att bjuda in våra grannar till den bästa utsikten och för att fira målgången tillsammans med oss, säger Carl-Johan Hagman, vd på Stena Line.

Det kommer att finnas något att göra för alla när Stena Line bjuder in till ”Kajfesten” vid Stenakajen. Förutom att följa seglingarna via storbildskärm bjuds Göteborgarna på ett antal konserter med kända artister som Hasse Andersson, Thomas Stenström, Sabina Ddumba och The Sounds. På programmet står också en rad barnaktiviteter som barngymnastik, musikföreställningen ”Barnkammarboken” med Nassim El Fakir och piratteater. Programvärd är komikern Marika Karlsson.

Kajfesten pågår mellan onsdagen den 24/6 och lördagen den 27/6 och håller öppet mellan 10-22. Det är gratis entré för alla och en liten Stenafärja transporterar besökarna gratis mellan Stena Lines kaj och Race Village i Frihamnen under onsdagen, torsdagen och fredagen. På området finns det även öltält och matserveringar. Se det fullständiga programmet på www.kajfest.stenaline.se

Stena Line är ett av världens största färjerederier med 35 fartyg och 22 linjer i norra Europa. Stena Line är en viktig del av det europeiska logistiknätverket och utvecklar nya intermodala fraktlösningar genom att kombinera transporter på järnväg, väg och hav. Stena Line spelar också en viktig roll för turismen i Europa med sin omfattande passagerarverksamhet. Företaget är familjeägt, grundades 1962 och huvudkontoret ligger i Göteborg. Stena Line är en del av Stena Sfären som har nästan 20 000 anställda och en årlig omsättning på över 50 miljarder kronor.