Följ Stena Line

Stena Vision blir Stena Eurovision

Pressmeddelande   •   Feb 28, 2013 09:15 CET

Det råder schlageryra i Sverige inför andra chansen och finalen i MelodifestivalenÄven på Stena Line hyllas schlagermusiken. Fredagen den 15 mars förvandlas Polenfärjan Stena Vision till Stena Eurovision.

– Inför vår schlagerkryssning den 15 mars planerar vi att byta namn på färjan Stena Vision till Stena Eurovision som en hyllning till musiken. Namnet är passande även i övrigt då linjen Karlskrona-Gdynia är en viktig länk till Europa för både passagerartrafik och frakt, säger Marcus Fredriksson, Produktchef på Stena Line i Karlskrona.

I samband med att Stena Vision gick i trafik på linjen mellan Karlskrona-Gdynia i november 2010 döptes hon av dåvarande Blekinge läns tidigare landshövding Gunvor Engström. Vem som får äran att bli Stena Eurovisions gudmor vid en eventuell namngivningsceremoni är ännu inte bestämt men ett namn har länge funnits med i funderingarna enligt färjerederiet.

– Namnet har utmanats, attackerats från höger och vänster, på korsen och tvärsen, men varje gång har någon enskild faktor lett oss tillbaka till det här namnet. Stena Eurovisions gudmor blir, om hon vill förstås, Petra Mede, säger Marcus Fredriksson.

På plats för att förgylla kvällen den 15 mars är Richard Herrey med en schlagershow på scen. Det blir också musikquiz, karaoke och en DJ som spelar de bästa schlagerhitsen genom tiderna.

Mer information på

http://www.stenaline.se/farja/kryssning/schlagerkryss-24h-karlskrona-gdynia

Stena Line är ett av världens ledande färjerederier med Europas mest heltäckande linjenät och ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen, Holland och i Baltikum. Verksamheten omsätter över 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda.