Följ Stena Line

Stena Lines första volontär ombord på Africa Mercy

Pressmeddelande   •   Jun 21, 2018 11:42 CEST

Efter ett år av förberedelser är Stena Lines första volontär ombord på Mercy Ships sjukhusfartyg Africa Mercy. Utöver att samla in pengar till och öka kännedomen om välgörenhetsorganisationen vill Stena Line bidra med kunskap och den unika tekniska och nautiska kompetens rederiets medarbetare har.

Under året kommer minst två medarbetar att arbeta för Mercy Ships. Först ut från Stena Lines volontärprogram är Johnny Joensuu som till vardags arbetar som tredjemaskinist. Han gick ombord på fartyget i Kamerun och hjälper nu till att segla det till Las Palmas för varvsunderhåll innan det sätter kurs mot Guinea. I veckan kommer han även att få sällskap ombord av Stena Lines andra volontär Maria Ekstrand.

– Det är alltid spännande att vara först ut och en sådan här chans får man bara en gång i livet. Jag trivs jättebra ombord, stämningen är härlig och alla är väldigt hjälpsamma. Vi har dessutom nyss passerat ekvatorn vilket jag alltid velat göra, säger Johnny Joensuu, andremaskinist på Stena Line.

Stena Lines volontärprogram är en del av rederiets hållbarhetsarbete som spänner över samtliga dimensioner av hållbarhet; ekonomisk, ekologisk och social.

– Socialt ansvartagande handlar för oss om att vara en hållbar arbetsgivare och att bidra till en mer hållbar värld genom att hjälpa andra. I och med samarbetet med Mercy Ships kan vi dela med oss av både kunskap vi har samlat på oss under 50 år i branschen, och den unika tekniska och nautiska kompetens våra medarbetare besitter, säger Niclas Mårtensson, VD på Stena Line.

Stena Lines volontärprogram inleddes 2017 och tar emot ansökningar från samtliga av rederiets åtta regioner. I enlighet med Mercy Ships värderingar jobbar alla volontärer ovanlönade, men anställda som blir antagna till programmet garanteras tjänstledigt och Stena Line står för resan samt alla vaccinationer som krävs.

För mer information kontakta:

Julia Fridlund, Kommunikationsstrateg Stena Line

+46 704 85 85 43, julia.fridlund@stenaline.com

Tomas Fransson, Sverigechef Mercy Ships

+ 46 72 985 07 77, tomas.fransson@mercyships.org

Om Stena Line

Stena Line är ett av Europas ledande färjerederier med 38 fartyg och 21 linjer i norra Europa. Stena Line är en viktig del av det europeiska logistiknätverket och utvecklar nya intermodala fraktlösningar genom att kombinera transporter på järnväg, väg och hav. Stena Line spelar också en viktig roll för turismen i Europa med sin omfattande passagerarverksamhet. Företaget är familjeägt, grundades 1962 och huvudkontoret ligger i Göteborg. På www.stenaline.se finns mer information.

Om Mercy Ships

Mercy Ships äger och driver världens största civila sjukhusfartyg. Africa Mercy erbjuder gratis sjukvård och utbildning till de fattigaste människorna i världen, samt bistår nationer att bygga upp deras egen sjukvård och hållbar utveckling genom utbildning. Ombord erbjuds operationer, tandvård och kvalificerad sjukvård som förvandlar en människas liv från onödigt lidande till hälsa och hopp. Sedan organisationen grundades 1978 av Don och Deyon Stephens, har Mercy Ships besökt över 570 hamnar i drygt 70 länder och hjälpt ca 2,5 miljoner människor. Mer än 1 000 volontärer från över 40 olika nationer bistår arbetet varje år. På www.mercyships.se finns mer information.

Stena Line är ett av Europas ledande färjerederier med 38 fartyg och 21 linjer i norra Europa. Stena Line är en viktig del av det europeiska logistiknätverket och utvecklar nya intermodala fraktlösningar genom att kombinera transporter på järnväg, väg och hav. Stena Line spelar också en viktig roll för turismen i Europa med sin omfattande passagerarverksamhet. Företaget är familjeägt, grundades 1962 och huvudkontoret ligger i Göteborg. Stena Line är en del av Stena AB-koncernen som har cirka 15 000 anställda och en årlig omsättning på cirka 36,5 miljarder kronor.