Följ Stena Line

Stena Lines bokningar till Polen slår alla rekord

Pressmeddelande   •   Apr 24, 2012 11:25 CEST

Med drygt två månader kvar till fotbolls-EM i Polen och Ukraina står det klart att Stena Line är på väg att slå alla tidigare bokningsrekord. Intresset för att resa till Polen är dubbelt så stort jämfört med förra årets bokningsläge vid samma tidpunkt.

Trots att ansökningarna till Sveriges matchbiljetter under EM varit stängd sedan flera veckor tillbaka fortsätter bokningarna till Stena Line och Polen att strömma in. Att Sverige spelar alla sina matcher i Ukraina tycks inte ha påverkat intresset för att resa till Polen nämnvärt. Bokningsläget ligger nu 100 procent högre jämfört med samma tidpunkt ifjol. En rekordhög siffra för Stena Line.

– Vi tror att enkelheten att ta sig till Polen gör att många fotbollsentusiaster ser ett tillfälle i att uppleva festen på plats vare sig man har matchbiljett eller inte. Dessutom anser många att Troimiajsto är lite av EM:s huvudstadstad. Inte minst med anledning av att de regerande världsmästarna Spanien kommer att spela samtliga av sina gruppspelsmatcher i området, säger Tony Michaelsen, linjechef på Stena Lines linje mellan Karlskrona och Gdynia.

I Polen har förberedelserna inför den stundande anstormningen av förväntansfulla supportrar pågått under flera år. I de orter där matcherna kommer att spelas har varenda detalj finjusterats till perfektion. Men Fotbolls-EM 2012 är bara startskottet för en långsiktig satsning på en ökad turism.

- Fotbolls-EM är ett gyllene tillfälle för Polen att en gång för alla visa hur prisvärt landet är, något som många svenskar än i dag inte vet. Landet har en blomstrande ekonomi och ett utbud av shopping, nattliv och kultur som många gånger överträffar många andra populära semesterorter i Europa, säger Tony Michaelsen.

För mer information se sidan www.restillfotbollsem.com

Stena Line, Göteborg, 24 april 2012

För mer information och bilder, kontakta Jesper Waltersson, informationsansvarig Stena Line, tel 0704-85 85 32.