Följ Stena Line

Stena Lines årliga prisjämförelse visar: Här hittar du juldrycken till lägst pris

Pressmeddelande   •   Dec 05, 2017 11:57 CET

Inför julen är det som vanligt fullt upp hos Stena Line, som inför decemberhögtiden också traditionsenligt byter namn till Santa Line. Det ökade antalet bokningar och resenärer syns sedan länge och trycket ombord på fartygens flytande Bordershops är rekordstort. En av de främsta anledningarna till detta är, som tidigare års undersökningar visat, de låga priserna på julens drycker.

Halvvägs in i november börjar nu de allra flesta sin planering och förberedelser inför decembers stora höjdpunkt, julen. Att det är högtryck strax innan jul är inte heller någon slump, många svenskar vill passa på att handla högtidens alla godsaker ombord. Det visar sig nämligen att det kan vara en lönsam affär att inhandla drycken till havs eller i utlandet.

Stena Line har nu genomfört sin årliga prisjämförelse mot Systembolaget. Prisjämförelsen visar exempelvis att en flaska O.P. Anderson om en liter är hela 48 procent billigare ombord på någon av Stena Lines Danmarks-linjer än på Systembolaget. Den som istället tar sig med Tysklands-linjen till bordershopen i Sassnitz kan spara mer ändå, upp till 60 procent.

– Vi jämför löpande priserna på våra produkter ombord med målsättningen att vi ska vara säkra på att vi har lägst priser och ska kunna ge svenskarna ett billigare alternativ till havs. Återigen visar den att det finns många kronor att spara om man istället gör en resa med oss innan 24 december, säger Kristina Nyström, Travel Commerical Manager

För mer information, kontakta:
Jesper Waltersson, Presschef Stena Line, tel 0704-85 85 32.


Stena Lines prisjämförelse (Danmarkslinjen) med Systembolaget:

Produkt: Priser ombord på Stena Line Priser på Bordershopen i Sassnitz Priser på Systembolaget Skillnaden i procent
Absolut Vodka (1 l) 199: - 137: - 341: - - 60 %
Svenska nubbar (10* 5 cl) 149: - 107: - 229: - - 53 %
O.P. Anderson (1 l) 199: - 137: - 384: - - 64 %
Famous Grouse (1 l) 229: - 166: - 398: - - 58 %
Mariestad (24 st) 129: - 92: - 305: - - 70 %

Priserna är beräknade på valutakurs €9,80

Stena Line är ett av Europas ledande färjerederier med 36 fartyg och 20 linjer i norra Europa. Stena Line är en viktig del av det europeiska logistiknätverket och utvecklar nya intermodala fraktlösningar genom att kombinera transporter på järnväg, väg och hav. Stena Line spelar också en viktig roll för turismen i Europa med sin omfattande passagerarverksamhet. Företaget är familjeägt, grundades 1962 och huvudkontoret ligger i Göteborg. Stena Line är en del av Stena AB-koncernen som har cirka 15 000 anställda och en årlig omsättning på cirka 36,5 miljarder kronor.

Bifogade filer

PDF-dokument