Följ Stena Line

Stena Line undersöker alternativ hamn

Pressmeddelande   •   Maj 03, 2017 16:00 CEST

Stena Line har nu inlett processen med att söka alternativ till Varberg som hamn för trafiken till Grenå. Orsaken är att kommunen inte längre projekterar för ett färjeläge i den nya framtida hamnen och att Stena Line behöver lämna nuvarande kajläge under 2019. Bland annat förs en diskussion med Hallands Hamnar om en möjlig flytt till Halmstad.

Bakgrunden till att Stena Line börjat undersöka alternativ är att Varbergs kommun vill kunna hålla tidplanen för stadsutvecklingen i Västerport. Varbergs kommun kommer därför nu säga upp hyresavtalet med Stena Line som måste flytta från sitt nuvarande läge senast tredje kvartalet 2019.

– Vi har funnits i Varberg i många år och tycker givetvis det är tråkigt att behöva starta en process med att leta efter alternativ hamn, säger Tony Michaelsen, chef för Stena Lines linjer Sverige och Danmark.

För Stena Line är trafiken mellan Sverige och Danmark strategisk viktig. Varje år transporteras cirka 170 000 passagerare, 45 000 bilar och 45 000 lastbilar. För resenärerna är linjen främst känd som Legolandslinjen och för många företag fungerar den som en viktig länk i logistikkedjan.

– Linjen är en viktig del av infrastrukturen både för näringslivet, fraktkunder och turister. Vi kommer fortsätta att utveckla vår trafik med våra kunder i fokus och med målet att trafiken ska fortsätta växa, säger Tony Michaelsen.

Stena Line har nu skrivit en avsiktsförklaring med Hallands Hamnar för den fortsatta dialogen om Halmstad som möjligt alternativ.

– Vi har skrivit denna avsiktsförklaring med Hallands Hamnar för att kunna fortsätta dialogen i mer konkreta termer. Vi kommer nu fortsätta den dialogen, samtidigt som vi också utvärderar alternativ, säger Tony Michaelsen.

Stena Line

Varberg, 3 maj 2017

För mer information kontakta Tony Michaelsen, chef för Stena Lines linjer mellan Sverige och Danmark, tel +46 (0)739 42 17 48, eller Jesper Waltersson, presschef +46 (0)704 85 85 32.

Stena Line är ett av Europas ledande färjerederier med 36 fartyg och 20 linjer i norra Europa. Stena Line är en viktig del av det europeiska logistiknätverket och utvecklar nya intermodala fraktlösningar genom att kombinera transporter på järnväg, väg och hav. Stena Line spelar också en viktig roll för turismen i Europa med sin omfattande passagerarverksamhet. Företaget är familjeägt, grundades 1962 och huvudkontoret ligger i Göteborg. Stena Line är en del av Stena AB-koncernen som har cirka 15 000 anställda och en årlig omsättning på cirka 36,5 miljarder kronor.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's <a href="http://nyheter.stenaline.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Privacy Policy</a>.