Följ Stena Line

Stena Line tror starkt på Nynäshamn-Ventspils och utökar turlistan

Pressmeddelande   •   Okt 15, 2014 10:23 CEST

Stena Lines linje mellan Nynäshamn och Ventspils har haft en mycket god utveckling sedan den togs över från Scandlines för ett par år sedan och efterfrågan fortsätter att öka. Bara i år har fraktvolymerna ökat med 23 procent, och antalet passagerare och bilar med ungefär lika mycket. Nu utökas tidtabellen med hjälp av M/S Ask och M/S Urd som trafikerar Travemünde-Liepaja.

Idag trafikeras Nynäshamn-Ventspils av Scottish Viking och Stena Flavia. Med M/S Ask och M/S Urd utökas turlistan från 6 till 8 avgångar per vecka, och förutom Ventspils kommer nu även Liepaja trafikeras en gång per vecka.

– Det är givetvis mycket glädjande att linjen har haft en så bra utveckling. Nu satsar vi vidare och kan utöka trafiken på attraktiva avgångstider, med hjälp av våra två fartyg som normalt trafikerar Tyskland-Lettland. Det blir ett naturligt komplement där vi på ett smidigt sätt kan anpassa vår verksamhet till efterfrågan på marknaden, säger Tony Michaelsen, linjechef för Region Baltikum.

Stena Line tror på en fortsatt positiv utveckling för linjen.

– Det här är en strategiskt viktig linje för oss som vi tror kommer fortsätta utvecklas positivt. Vår målsättning är att linjen på sikt ska trafikeras av två likadana systerfartyg med fullt utvecklade faciliteter till både frakt och passagerare. Det har visat sig vara vår framgångsstrategi på andra linjer, säger Tony Michaelsen.

Förändringen gäller från och med 19 oktober.

För mer information vänligen kontakta Tony Michaelsen, linjechef Region Baltikum, tel +46 (0)739 42 17 48 eller Jesper Waltersson, informationschef Stena Line, tel +46 (0) 704-85 85 32.

Stena Line är ett av världens ledande färjerederier med Europas mest heltäckande linjenät och ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen, Holland och i Baltikum. Verksamheten omsätter över 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda.