Följ Stena Line

Stena Line storsatsar med karibisk Danmarkslinje

Pressmeddelande   •   Apr 16, 2018 15:24 CEST

I en av sina största satsningar någonsin har Stena Line tagit Västindien till Kattegatt med det nya inglasade soldäcket The Reef Bar. Nybyggnationen är en del av den storsatsning Stena Line genomför på linjen. Målsättningen är att förstärka upplevelsen för passagerarna och kraftigt öka antalet resenärer.

The Reef Bar är en förlängning av Stena Lines karibiska äventyrsbad The Reef i Frederikshavn, och är ett inglasat soldäck med västindiska inslag i form av mat, dryck, musik och inredning som ska omvandla resorna med Stena Danica från en transport till en häftig upplevelse. Det nya soldäcket har plats för över 350 personer och kommer ge resenärerna möjlighet att njuta av utsikten även när vädret egentligen inte tillåter det. The Reef Bar kommer vara öppet året om, med större satsningar varje fredag då The Reef Bar blir AW-båten.

Totalt har 25 miljoner kronor investerats i Stena Danica. Bland annat gäller investeringen The Reef Bar, men även andra ombyggnader ombord och den satsning på digitalisering som pågår inom hela Stena Line där Stena Danica blir testarenan för nya tjänster och upplevelser. Målsättningen med satsningen är att öka antalet resenärer med 300 000 under de närmsta åren.

– The Reef Bar är en del av det investeringsprogram vi genomför för att lyckas uppnå våra högt uppsatta mål. Det känns väldigt kul att kunna erbjuda våra passagerare detta, samtidigt som vi förhoppningsvis kan locka en ny målgrupp med denna typ av ombyggnation. Denna typ av satsning ger våra resenärer chansen att njuta av något man annars inte ser på denna sida av Atlanten, säger Tony Michaelsen, chef för Stena Lines Danmarkslinjer.

Hållbarhet i fokus
I samband med lanseringen har Stena Line också tagit fram nya uniformer till personalen som ligger i linje med Stena Lines hållbarhetsarbete, även dessa med tydliga influenser från Västindien. Uniformerna är bland annat klassiska Hawaiiskjortor och liknande, där samtliga plagg, från skjorta till skor, är producerade av återvunnet material. Bland leverantörerna hittas exempelvis Adidas och deras skomodell Adidas Parley som är tillverkade av återvunnen plast från haven.

Premiärkryssning för The Reef Bar är måndag den 16 april.

Länk till reklamfilm med komikern och skådespelaren Per Andersson:
https://www.youtube.com/watch?v=KcfHdbdEHXk 

För mer information kontakta:
Jesper Waltersson, Presschef Stena Line, 0704-85 85 32

Stena Line är ett av Europas ledande färjerederier med 36 fartyg och 20 linjer i norra Europa. Stena Line är en viktig del av det europeiska logistiknätverket och utvecklar nya intermodala fraktlösningar genom att kombinera transporter på järnväg, väg och hav. Stena Line spelar också en viktig roll för turismen i Europa med sin omfattande passagerarverksamhet. Företaget är familjeägt, grundades 1962 och huvudkontoret ligger i Göteborg. Stena Line är en del av Stena AB-koncernen som har cirka 15 000 anställda och en årlig omsättning på cirka 36,5 miljarder kronor.