Följ Stena Line

Stena Line storinvesterar i karibiskt bad i Frederikshavn

Pressmeddelande   •   Sep 25, 2009 10:29 CEST

Intresset för att resa på semester till Nordjylland och till hotell med stora badlandskap är stort. Stena Line investerar 85 miljoner kronor i "Badhotellet" i Frederikshavn, med målet att göra om inomhusbadlandskapet till något utöver det vanliga. Badet kommer också att utökas med en utomhuspool.

- Vi ser stora möjligheter i samarbetet med olika turistorganisationer på Nordjylland, och vi tror att den här nysatsningen kommer att främja Frederikshavns attraktionskraft bland besökare från Sverige, Norge, Danmark och Tyskland. Det här är en viktig satsning eftersom den riktar sig mot våra största målgrupper, familjer med barn samt par och vänner, säger Stena Lines VD Gunnar Blomdahl.

Ombyggnad påbörjas idag den 15 september och planeras vara färdig den 1 juni 2010. Badlandskapet kommer att bli utvidgat med en utomhuspool utanför hotellet som nås via en kanal från inomhusbadet. Det nuvarande badlandskapet kommer att bli helt förnyat med flera vattenattraktioner, klättermur och ett speciellt småbarnsområde. Både badlandskap och restauranger kommer att gå i karibisk stil. Det planeras också för ett aktivitetsområde i delar av den konferensavdelningen som finns idag.

- Hotellet byggdes 1986 och har sedan dess haft en mycket bra utveckling och fungerat som en stor turistmagnet i Frederikshavn. Vi förväntar oss att den totala renoveringen kommer att locka väsentligt fler gäster, framför allt barnfamiljer under sommar och skollov samt par och vänner under höst, vinter och vår. Under ombyggnadsperioden kommer driften av hotellet och restaurang Det Gule Pakhus att fortsätta som vanligt, säger linjechef Charlotte Ljunggren.

Design och tema för miljöerna på hotellet tas fram genom samarbete med olika arkitekt- och designbyråer bland annat arkitektbyrån Figura som Stena Line sedan länge har ett samarbete med och Per Pilerot från PP Arkitekter, som är en av Sveriges främsta experter på badlandskap. PEAB är huvudentreprenör för ombyggnaden och har fått uppdraget för sin erfarenhet av komplicerade ombyggnader av badanläggningar.

Stena Line, Göteborg, 25 september 2009

Före mer information vänligen kontakta linjechef Charlotte Ljunggren, tel 0704- 85 80 80 eller Jesper Waltersson, informationsansvarig, tel 0704-85 85 32.

www.stenaline.se