Följ Stena Line

Stena Line stolt partner till EuroPride 2018

Pressmeddelande   •   Jul 05, 2018 11:31 CEST

Som en del av rederiets engagemang för mångfald och likabehandling går Stena Line in som partner till EuroPride. Förutom att delta i paraden i Göteborg kommer Stena Line att flagga flera av sina fartyg och terminaler runt om i Europa 27 juli till 19 augusti.

Stena Line strävar efter att skapa och vidareutveckla en hållbar arbetsmiljö. Målet är en verksamhet helt fri från trakasserier där alla får lika möjligheter oavsett ålder, religion, kön, könsidentitet, sexuell läggning, etnisk tillhörighet eller funktionsvariation.

– Vi på Stena Line välkomnar alla till oss, oavsett om du vill jobba här, resa med oss eller bli en av våra affärspartners. Att delta var för oss en självklarhet och vi är mycket stolta över att stå bakom EuroPride och de värderingar kring jämställhet och mångfald de representerar, säger Ian Hampton, Chief People & Communications Officer på Stena Line.

Mångfald bland medarbetare bidrar inte bara till en mer öppensinnad arbetsmiljö; det hjälper också Stena Line att bättre förstå sina kunder.

– Precis som att vi skiljer oss åt, gör även våra kunder det. Desto mer mångfacetterade och kunniga vi blir, desto bättre blir vi också på att uppfylla våra kunders önskemål och skapa en riktigt bra reseupplevelse där de känner att vi bryr oss, säger Ian Hampton.

EuroPride är ett internationellt HBTQ-event som hålls i en ny stad varje år. I år delas äran mellan Göteborg och Stockholm och Stena Line är bronssponsor till EuroPride Göteborg.

För mer information:

Jesper Waltersson, Presschef på Stena Line

+46 704 85 85 32, jesper.waltersson@ stenaline.com

Stena Line är ett av Europas ledande färjerederier med 38 fartyg och 21 linjer i norra Europa. Stena Line är en viktig del av det europeiska logistiknätverket och utvecklar nya intermodala fraktlösningar genom att kombinera transporter på järnväg, väg och hav. Stena Line spelar också en viktig roll för turismen i Europa med sin omfattande passagerarverksamhet. Företaget är familjeägt, grundades 1962 och huvudkontoret ligger i Göteborg. Stena Line är en del av Stena AB-koncernen som har cirka 15 000 anställda och en årlig omsättning på cirka 36,5 miljarder kronor. www.stenaline.com finns mer information.