Följ Stena Line

Stena Line startar strategiskt samarbete med Forsman & Bodenfors

Pressmeddelande   •   Maj 04, 2012 12:45 CEST

Stena Line har valt flerfaldigt Guldäggsbelönade Forsman & Bodenfors som ny reklambyrå. I en pitch med fyra andra byråer var det F&B som hade det bästa upplägget och som därmed blir Stena Lines nya reklambyråpartner.

– Det känns oerhört inspirerande och få jobba med en av världens bästa byråer. Målet är att modernisera Stena Lines varumärke och långsiktigt öka intresset för att ta bil och färja ut i Europa eller till Sverige, säger Fredrik Lantz, Skandinavienchef på Stena Line.

F&B kommer att få det övergripande ansvaret för marknadskommunikationen på Stena Lines Skandinaviska marknader inklusive Tyskland och Polen, men fokus kommer att ligga på den svenska marknaden.

– Vi är mycket glada och stolta över att få samarbeta med ett så betydelsefullt varumärke som dessutom har en så stark koppling till Göteborg, säger Hans Andersson på F&B.

Redan i nästa vecka kan man se det första resultatet av samarbetet då F&B tagit fram en kampanj för Stena Line där målet är att lyfta fram friheten, flexibiliteten och spänningen med att ta bilen ut i Europa. Kampanjen kommer främst att rulla i TV och online.

– Vi vet att ca 25% av svenskarna är intresserade av att ta bilen ut i Europa och då gärna i kombination med färja. Vi ser en stor potential i att allt fler vill kunna styra sin resa själv och hitta unika upplevelser, inte minst bland alla de svenskar som redan bilsemestrar här hemma, säger Nicklas Bengtsson, ansvarig för strategiska marknadsfrågor i Skandinavien.

Samarbetet med F&B kommer att utvecklas under våren och sommaren och från och med i höst kommer F&B att ha det fulla ansvaret för Stena Lines marknadskommunikation. I samband med byråbytet kommer Stena Line att göra en omfattande satsning på att förbättra och öka marknadskommunikationen och över en 3-års period ska cirka 150 MSEK investeras i fem länderna.

Stena Line

Göteborg, 2012-05-04

För ytterligare information kontakta Nicklas Bengtsson, ansvarig för strategiska marknadsfrågor i Skandinavien tel 0704-85 82 05, eller Hans Andersson, projektledare, F&B, tel 031-17 67 30.