Följ Stena Line

Stena Line sjösätter nytt barnkoncept

Pressmeddelande   •   Jun 16, 2017 09:00 CEST

Stena Lines grundare Sten A Olsson tillsammans med Pippi Långstrump samt Dan Sten Olsson tillsammans med Nicke Nyfiken och senaste tillskottet, tumlaren HAPPY.

I sommar välkomnar vi ett nytt ansikte (och fena) ombord på våra färjor. Tumlaren HAPPY är huvudpersonen i vårt nya barnkoncept HAPPY at SEA. Han följer en lång tradition av populära karaktärer som underhållit barn och familjer som rest med Stena Line genom åren.

Vi insåg tidigt vikten av att barnen är glada och lyckliga på semestern. Redan 1969 utnämndes Pippi Långstrump till gudmor för Stena Danica som trafikerar Göteborg-Fredrikshamn. Sedan dess har flera populära karaktärer, inklusive den animerade apan Nicke Nyfiken, underhållit barn och familjer ombord på våra färjor.

Den 17 juni välkomnar vi vårt nya barnkoncept, HAPPY at SEA. Huvudkaraktären Happy är en tumlare, ett däggdjur som lever i de hav som Stena Line trafikerar i norra Europa.

”Som namnet antyder vill Happy sprida glädje, lycka och ”happiness” omkring sig med sin magiska fena. Han älskar att sjunga, dansa och kramas. Tillsammans med barn och deras familjer vill han skapa den lyckligaste reseupplevelsen någonsin”, säger Kristina Nyström, Travel Commercial Manager på Stena Line.

Historien om Happy och hans vänner

Historien om tumlaren Happy som sprider glädje och stjärnor omkring sig med sin magiska fena tar sin början i världen Happy World, där han bor, långt under havsytan. Där regerar surkrabban Caesar, som inte tycker om sång, glädje eller musik. När han svingade sin trollstav försvann all färg och glädje från Happy World som nu blev en grå och tyst plats. Men, en dag hörde Happy ett ljud som gjorde honom nyfiken. Ljudet kom från barn som lekte och skrattade och matroser som sjöng och dansade ombord på en färja. När Caesar såg detta blev han ursinnig och fångade Happy i sina nät. Matroserna ombord på färjan såg det och firade ner en livbåt för att hjälpa honom loss. Happy kunde nu återvända Happy World och tillsammans den skönsjungande och förtrollande sjöstjärnan Seastar bröt han den onda förtrollningen så att Happy World än en gång blev en färgglad och lycklig plats. Sedan dess hälsar han ofta på hos oss på Stena Line för att träffa, sjunga och dansa med matroserna och barnen.

Välkommen ombord för att ta del av glädjen. Besök www.stenaline.se/happy för att se när han besöker oss ombord nästa gång.

HAPPY at SEA är framtaget av Stena Line tillsammans med kommunikationsbyrån True Stories som specialiserat sig på att skapa koncept för företag med barn och familjer som målgrupp.


För mer information, kontakta:

Carl Mårtensson, Communication Specialist
carl.martensson@stenaline.com
+46 704 858332


Stena Line är ett av Europas ledande färjerederier med 36 fartyg och 20 linjer i norra Europa. Stena Line är en viktig del av det europeiska logistiknätverket och utvecklar nya intermodala fraktlösningar genom att kombinera transporter på järnväg, väg och hav. Stena Line spelar också en viktig roll för turismen i Europa med sin omfattande passagerarverksamhet. Företaget är familjeägt, grundades 1962 och huvudkontoret ligger i Göteborg. Stena Line är en del av Stena AB-koncernen som har cirka 15 000 anställda och en årlig omsättning på cirka 36,5 miljarder kronor.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.