Följ Stena Line

Stena Line, Sembo och Scandlines gör storkampanj för bilsemester

Pressmeddelande   •   Apr 09, 2009 11:29 CEST

Nu lanserar Stena Line, Sembo och svenska Scandlines AB sin största reklamkampanj på hela 2000-talet.

Uppemot 50 miljoner brutto satsas i kampanjen som ska få svenskarna att åka på bilsemester i sommar. I påskveckan börjar reklamfilmer med Peter Apelgren som animerad semesterbil att rulla i riksmedier.

Såväl färska undersökningar som erfarenheter från tidigare lågkonjunkturer pekar på samma sak: i sommar åker svenskarna på bilsemester. Stena Line, Sembo och Scandlines AB gör i år en storsatsning på semesterformen och lanserar den största kommunikationskampanjen under hela 2000-talet. Uppemot 50 miljoner brutto satsas i bilsemesterkampanjen som går integrerat i alla kanaler med tv som huvudmedia.

Startskottet för tv-reklamen går i påskveckan då de animerade filmerna med Peter Apelgren i rollen som bilsemesterfrälst Volvo börjar rulla i TV4, TV4+, TV3 och TV6. I produktionen av filmerna har de tre resejättarna samarbetat med den välkände italienska 3d-animatören Franco Tassi, från Tax Free Films, som bland annat animerat filmer åt Honda, Peugeot, Citroën med flera.

- Vi märker av en stor efterfrågan på bilsemester. Svenskarna är resvana och vill i allt högre grad skräddarsy sina resor, såväl när det gäller resmål, tempo och budget. Då passar bilsemestern perfekt. Men den här breda satsningen vill vi förstås inspirera ännu fler att ta med bilen på semestern, säger PeO Axelsson, marknadschef på Stena Line.

Filmerna kommer att gå under hela april och början av maj. Förutom tv-reklam backas kampanjen alltså upp aktiviteter i ett flertal kanaler: utomhus, Internet, dr, bilagor, radio, print, katalog och pr. I samband med tv-kampanjen går en bilaga ut i 1,8 miljoner exemplar och annonseringen i både dagspress och magasin intensifieras. Dessutom blir det olika pr-aktiviteter för att promota bilsemester.

- Vi har marknadens bästa utbud för den som vill resa på bilsemester i Europa. Vi har färjelinjerna ut från Sverige och över 1800 boenden runt om på kontinenten. I dessa tider finns det stora pengar att tjäna på att ta bilen till Europa, säger PeO Axelsson.

Här är länkar till några av filmerna:

Bilsemester:

http://www.youtube.com/watch?v=-T_uWy7EIKw

http://www.youtube.com/watch?v=CpFQFn2mTjs

 

Peter Apelgren smygfilmad i studion:

http://www.youtube.com/watch?v=2_OgjQtE73M

Stena Line, Göteborg, 9 april 2009

För mer information, kontakta PeO Axelsson, marknadschef Stena Line på 0704-858177, alternativt Martin Ahlgren, pr-ansvarig, på 0704-858579.