Följ Stena Line

Stena Line och Thomas Cook Airlines Scandinavia i spännande samarbete

Pressmeddelande   •   Okt 14, 2013 09:00 CEST

För att kunna erbjuda sina gäster ännu bättre sortiment och priser inleder nu rederiet Stena Line och flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia ett omfattande samarbete på inköps- och logistiksidan. Det handlar om inköp av alla produkter s alkohol, parfym, accessoarer och godis som säljs ombord på Stena Lines fartyg och som preorder på Thomas Cook Airlines Scandinavia flygplan.

- Vi båda har redan idag konkurrenskraftiga priser men genom att vi blir en större aktör på marknaden och får samordningsvinster när det gäller inköp, logistik och lagerhållning kommer vi kunna bli ännu mer konkurrenskraftiga i våra produktsortiment, säger Per Ola Jönnerheim, Head of Onboard Services på Stena Line.

Thomas Cook Airlines Scandinavia, som i Norden flyger för resebolagen Ving, Spies och Tjäreborg är det flygbolag som säljer mest per gäst i världen.

- Vi ser mycket positivt på det här lite otraditionella och nyskapande samarbetet mellan luft och vatten. Eftersom vi båda verkar i resebranschen med ungefär samma sortiment och utmaningar kommer det vara positivt för våra inköps- och logistikprocesser och i slutändan gynna våra gäster på ett mycket bra sätt, säger Inflight Direktør Nicole Bellaiche fra Thomas Cook Airlines Scandinavia.

Samarbetet kommer att omfatta produktutveckling, administration, transport och logistik, inköp och förhandlingar.

- Stena Line fokuserar just nu på att utveckla sortimentet i butikerna ombord och att kunna erbjuda mycket attraktiva priser på olika varor och nu kommer vi att kunna öka takten i det arbetet, säger Per Ola Jönnerheim.

 - Vi glädjer oss mycket till samarbetet med Stena Line, och att vi nu får en större kontroll över hela inköpsprocessen från start till mål, och en mer direkt dialog med våra leverantörer, säger Nicole Bellaiche.

För mer information kontakta Per Ola Jönnerheim, Stena Line, på tel +46 31 85 89 74 eller Inflight Direktör Nicole Bellaiche, Thomas Cook Airlines Scandinavia, tel +45 20 854612.

Stena Line är ett av världens ledande färjerederier med Europas mest heltäckande linjenät och ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen, Holland och i Baltikum. Verksamheten omsätter över 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda.

Thomas Cook Airlines Scandinavia är Nordens största charterflygbolag. Tillsammans med de tre andra flygbolagen i Thomas Cook Group Airlines – Condor, Thomas Cook Airlines UK och Thomas Cook Airlines Belgium – är bolaget Europas 11:e största flygbolag med 86 flygplan. Thomas Cook Airlines Scandinavia flyger primärt de bolag som ingår i Thomas Cook Norhtern Europé; Ving i Sverige, Spies i Danmark och Tjäreborg i Finland. Dessa äger de egna hotellkedjorna Sunwing Family Resorts, Family Garden och Sunprime Resort, hotell för vuxna. Thomas Cook Airlines Scandinavia är flygbolaget med den högsta försäljningen per gäst i världen och ingår i Thomas Cook Group plc som har ungefär 23 miljoner gäster årligen och cirka 27 000 anställda i 70 länder.