Följ Stena Line

Stena Line och Swebus startar lågprislinje till Berlin

Pressmeddelande   •   Maj 29, 2013 08:00 CEST

Nu startar färjerederiet Stena Line och expressbussföretaget Swebus en ny lågprislinje från Göteborg, Helsingborg, Malmö, Trelleborg till populära Berlin. Biljettpriser från 319 SEK från Malmö ska locka resenärer från hela södra Sverige.  På vägen tar bussen Stena Lines färja till Tyskland, vilket ger resenärerna möjlighet att shoppa billigt och äta gott under resan

Premiärturen på Stena Lines och Swebus nya lågprislinje avgår den 20 juni. För en enkel resa mellan Malmö och Berlin kostar biljetten 339 SEK för ungdomar, studenter och pensionärer, 449 SEK för vuxna och endast 29 SEK för barn som reser i sällskap med vuxen. Fram till och med den 22 augusti erbjuds introduktionspriser från 319 SEK.

– Berlin är ett av Europas populäraste resmål och vi märker en ökad efterfrågan på billiga resor dit, säger Ingvar Ryggesjö, presschef på Swebus. Därför är vi väldigt glada över att kunna erbjuda dessa nya och bekväma resor tillsammans med Stena Line. Att kunna gå av bussen på färjan gör själva resan till en större del av hela semesterupplevelsen. 

Med hjälp av anknytningsbuss kan resenärer från Göteborg och Helsingborg resa med Berlin-bussen, som avgår på morgonen två gånger i veckan från Malmö och Trelleborg. Under förmiddagen är man ombord på Stena Lines färja från Trelleborg till Sassnitz i norra Tyskland, och bussen ankommer till Berlin klockan 16.00. Efter en weekend eller en vecka i Berlin avgår bussen hem igen samma väg samt med ett stopp vid Stena Line Bordershop i Sassnitz.

– Möjligheten att kombinera Berlinresan med att shoppa prisvärda varor ombord på våra färjor och på Stena Line Bordershop vet vi är ett attraktivt erbjudande som kommer att locka många resenärer, säger Carsten Kruse, Head of Travel Scandinavia på Stena Line.

Fakta om Swebus och Stena Lines nya lågprislinje till Berlin

  • Två avgångar per vecka från Malmö till Berlin, med stopp på vägen i Trelleborg. Det är även möjligt att resa med linjen från Göteborg och Helsingborg via anslutande bussar.
  • Resorna till Berlin avgår från Malmö på torsdagar och lördagar klockan 06.25 och anländer till Berlin klockan 16.00. Bussarna från Berlin till Malmö avgår fredagar och söndagar klockan 08.00 och är framme i Malmö klockan 17.45. För tidtabell för övriga orter, se: http://www.swebus.se/Farjetransfer/buss-till-berlin/
  • På vägen hem från Berlin stannar bussen även vid Stena Line Bordershop i Sassnitz, där det finns möjlighet att handla till priser som ligger cirka 50 procent under ordinarie svenska priser.
  • Premiärturen avgår mot Berlin torsdagen den 20 juni.
  • Fram till och med den 22 augusti erbjuds introduktionspriser; en enkel resa mellan Malmö och Berlin kostar för vuxna 399 SEK (ordinarie pris 449 SEK) och 319 SEK för ungdomar, studenter och pensionärer (ordinarie priser 339 SEK). Upp till två barn reser för 29 SEK/barn tillsammans med vuxen.

För mer information, kontakta:

Carl Mårtensson, PR-ansvarig på Stena Line:

+46 (0)704 85 83 32,    carl.martensson@stenaline.com

Ingvar Ryggesjö, Presschef Swebus

+46 701 87 11 3,  ingvar.ryggesjo@swebus.se


Stena Line är ett av världens ledande färjerederier med Europas mest heltäckande linjenät och ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen, Holland och i Baltikum. Verksamheten omsätter över 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda.