Följ Stena Line

Stena Line och Stena Bulk huvudpartner för North Sea Tall Ships Regatta Göteborg 2016

Pressmeddelande   •   Aug 17, 2016 15:00 CEST

Stena Line och Stena Bulk är huvudpartners tillsammans med Göteborgs Stad när det internationella seglingsevenemang North Sea Tall Ships Regatta besöker Göteborg 3-6 september 2016

Välkommen ombord på ett 30-tal av världens mest spektakulära segelfartyg när Göteborg välkomnar North Sea Tall Ships Regatta Göteborg 2016. Stena Line och Stena Bulk är huvudpartners tillsammans med Göteborgs Stad när detta internationella seglingsevenemang besöker vår hemstad.

North Sea Tall Ships Regatta Göteborg 2016 går av stapeln 3-6 september och välkomnar ett 30-tal av världens mest spektakulära segelfartyg, allt från modernare segelbåtar till fullriggare på mer än 300 fot. Som huvudpartners delar Stena Line och Stena Bulk på värdskapet för detta stora internationella evenemang tillsammans med Göteborgs Stad.

“När ett evenemang med så tydlig koppling till havet och sjöfarten besöker vår hemstad är det ett privilegium att få vara delaktiga och att stödja det. Ett av målen med seglingarna är att utveckla och utbilda unga människor genom att de seglar tillsammans och vem vet, i framtiden kanske någon av dem kommer att arbeta på någon av Stenas fartyg runt om i världen, säger Carl-Johan Hagman, Head of Shipping & Ferries på Stena och CEO för Stena Line och Erik Hånell, President & CEO Stena Bulk.

Tall Ship-seglingarna har organiserats sedan 1956 och är en kombination av tävling och vänskaplig samsegling. En majoritet av de omkring 1000 besättningsmännen är unga trainees och syftet är att främja kontakterna mellan unga människor från olika länder och med olika social bakgrund. Segelfartygen kommer till Götborg den 3 september efter att ha varit ute på en veckolång havskappsegling från Blyth i England. Allmänheten välkomnas ombord på fartygen vid ett evenemangsområde i Frihamnen där det också arrangeras en rad aktiviteter, underhållning och god mat. Evenemanget är öppet för alla med fri entré. Stena Line kommer att finnas på plats för att både visa upp sitt erbjudande och för att visa hur vi som företag arbetar för en hållbar framtid i Göteborg och Europa.

Stena Line är ett av Europas ledande färjerederier med 34 fartyg och 22 linjer i norra Europa. Stena Line är en viktig del av det europeiska logistiknätverket och utvecklar nya intermodala fraktlösningar genom att kombinera transporter på järnväg, väg och hav. Stena Line spelar också en viktig roll för turismen i Europa med sin omfattande passagerarverksamhet. Företaget är familjeägt, grundades 1962 och huvudkontoret ligger i Göteborg. Stena Line är en del av Stena AB som har cirka 15 000 anställda och en årlig omsättning på cirka 36 miljarder kronor.