Följ Stena Line

Stena Line lanserar Casa Galvis ekologiska viner ombord

Pressmeddelande   •   Aug 26, 2013 10:30 CEST

Nu introducerar Stena Line ett nytt sortiment av ekologiska viner ombord på sina färjor. Totalt lanseras fem viner från den spanska vingården Casa Galvis: tre röda, ett vitt och ett rosé. Casa Galvis-vinerna som är exklusivt utvalda av Stena Line kommer att finnas till försäljning ombord från och med den 27 augusti.

Genom Stena Lines nya samarbete med det spanska vinhuset Francisco Gomez Winery kommer Casa Galvis-vinerna att säljas ombord på samtliga färjelinjer.
– Casa Galvis-vinerna är noga utvalda och provade av oss innan de når butikshyllorna på våra färjor. Samtidigt kan vi som ett av världens största färjerederier göra stora inköp av de produkter vi väl bestämmer oss för att sälja. Det gör att vi kan hålla lägre priser utan att tumma på kvaliteten, säger Charlotte Rankloo på Stena Line.

Stena Line kommer att erbjuda fem olika Casa Galvis-viner från Francisco Gomez Winery: rödvinerna Monastrell Syrah, Roble och Crianza, det vita Sauvignon Blanc samt rosévinet Rosé Monastrell Syrah. Vinerna härstammar från Alicante i Spanien och produceras av Gomez-familjen som driver sex vingårdar i området.
– Vi arbetar målmedvetet med att producera ekologiska viner av högsta kvalitet och förmedla vårt spanska vinkulturarv på bästa sätt. Men för att vårt arbete ska bli meningsfullt behöver vi också nå ut till fler. Därför är vi mycket stolta över att Stena Line har valt att ha våra viner i sin portfölj, det gör att vi når en helt ny målgrupp i hela nio länder, säger Francisco Gomez, ägare av Francisco Gomez Winery.

Casa Galvis är en vingård med anor sedan början av 1700-talet. Vingården ligger på historisk mark i en dalgång utanför Alicante på 700 meters höjd, där det har producerats vin så långt tillbaka i tiden som 700 år före Kristus. Genom att kombinera traditionella lokala produktionstekniker med modern organisk odling, har Francisco Gomez Winery skapat ett hållbart sätt att föra traditionen vidare även i stor skala.

Prislista ombord på Stena Line:

Casa Galvis Monastrell Syrah, 49 kronor

Casa Galvis Roble, 59 kronor

Casa Galvis Crianza, 79 kronor

Casa Galvis Sauvignon Blanc, 59 kronor

Casa Galvis Rosé Monastrell Syrah, 59 kronor

Stena Line
Göteborg 26 augusti, 2013

För mer information, kontakta: Charlotte Rankloo, tel 031-85 89 75.

Stena Line är ett av världens ledande färjerederier med Europas mest heltäckande linjenät och ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen, Holland och i Baltikum. Verksamheten omsätter över 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda.