Följ Stena Line

Stena Line lanserar båtresor till Graceland

Pressmeddelande   •   Apr 18, 2011 09:24 CEST

I fredags slog portarna upp till Graceland Randers, en kopia av Elvis legendariska hem mitt på danska Jylland. Stena Line lanserar resor till destinationen som bland annat erbjuder ett av världens största Elvismuseum och en Rock n‘ Roll restaurang med Elvis favoritmacka av jordnötssmör och grillad banan på menyn. 

Stena Line, som under högsäsongen dagligen har upp till tio avgångar till Danska Jylland, välkomnar Graceland Randers som kommer att få många svenskar att resa till Danmark. Redan före invigningen var det bussresor till Graceland inbokade på färjorna.

Mannen bakom det häpnadsväckande bygget i Randers är Elvis-fantasten Henrik Knudsen, som upptäckte idolen redan som trettonåring och är ägare till en av världens största Elvis-samlingar. Samlingen kommer att ställas ut på Graceland Randers som även erbjuder en skiv- och souvenirbutik, en biograf som visar Elvis-dokumentärer, samt en Rock n’ Roll restaurang med Elvisinspirerad mat från den amerikanska södern.

-  Graceland Randers är ett lika tokigt som genialt projekt. Det är alltid roligt att kunna erbjuda nya och unika attraktioner på sin destination och om det är någon gång man kan använda ordet ”unik” i dess rätta bemärkelse är det om Henrik och Graceland, säger Charlotte Ljunggren, chef på Stena Lines Danmarkslinje.

Avstånden på Jylland är aldrig långa och runt Randers finns redan många turistattraktioner som lockar svenska resenärer. Från golfbanor, mikrobryggerier och mysiga krogar till nöjesparker, regnskogar och härliga sandstränder. Och nu kompletteras utbudet med en kopia av Elvis legendariska bostad.

För mer information om Stena Lines erbjudanden till Graceland: www.stenaline.se/graceland

För mer information om Graceland Randers www.gracelandranders.dk 

Resa till Graceland Randers

    • Enklaste sättet att ta sig från Sverige till Graceland Randers är att resa med färja mellan Varberg och Grenaa (ca 5 mil från Randers) eller Göteborg och Frederikshavn (ca 14 mil från Randers).
    • Varberg-Grenaa har två avgångar per dag och Göteborg-Frederikshavn har upp till sex avgångar per dag i lågsäsong och upp till åtta avgångar per dag under högsäsong.
    • Visa upp din båtresa + boendebiljett från Stena Line så får barnen fri entré till Graceland Randers juni -augusti

Stena Line

Göteborg

15 april

För ytterligare information eller fler bilder kontakta Dag Thyselius, PR- Manager på Stena Line: Telefon: 031-85 83 32 eller 0704-85 83 32, E-post: dag.thyselius@stenaline.com