Följ Stena Line

Stena Line chartrar tåg till Sveriges EM-matcher

Pressmeddelande   •   Feb 29, 2012 10:09 CET

Sedan det stod klart att svenska fotbollslandslaget spelar samtliga EM-matcher i Kiev har trycket på resor till staden varit stort. Aldrig förr har så många svenskar velat åka till Ukraina och för den som dröjt med att boka flyg och hotell börjar det se svårt ut. Nu satsar Stena Lina därför på paketresor med båt och specialchartrade tåg till Sveriges alla matcher i Kiev i sommar.

Stena Lina presenterar idag sina paketresor till fotbolls-EM i Ukraina i sommar. Man förlänger den ordinarie båtrutten Karlskrona – Gdynia med chartrade tåg hela vägen till Kiev vilket gör resan smidig för de svenska fotbollssupportrar som planerat att stötta det svenska landslaget på plats.

- Vi vet att många hoppades på att Sverige skulle få spela sina matcher i Gdansk då det är närmast. Därför erbjuder vi nu våra resenärer ett superenkelt sätt att ta sig till fotbollsfesten i Kiev. Det här är ett resepaket som vi tror kommer att bli mycket uppskattat bland de svenska fansen, säger Tony Michaelsen, linjechef på Stena Lines linje mellan Karlskrona och Gdynia.

Resenärerna anländer till Kiev på matchdagens morgon och har sen hela dagen på sig att njuta av den vackra staden och ladda upp inför matchen. Senare på kvällen efter matchens slut avgår tåget till Gdansk och färjan tillbaka till Sverige. Paketet kostar 7 950 kronor och då ingår resa med både båt och tåg samt alla måltider.

De få hotellrum som fortfarande finns tillgängliga i Kiev är väldigt dyra men eftersom tåget åker tillbaka direkt efter matchens slut så behöver man inte oroa sig för väl tilltagna hotellpriser. Varje tåg kommer ha plats för cirka 500 fotbollsentusiaster och Stena Line planerar att ta fram fotbollsrelaterade aktiviteter ombord på både tåg och fartyg.

- Vi vill att den totala EM-upplevelsen ska förstärkas och vara lite längre. Vi utlovar hög fotbollsstämning från Karlskronaterminalens fan-zone hela vägen fram till stadion i Kiev, säger Tony Michaelsen.

Stena Lines båtar från Karlskrona - Gdynia går som vanligt för dem vill stanna i Gdansk och se lag som Italien, Spanien, Irland och Kroatien spela.

För mer information se sidan www.restillfotbollsem.com

Stena Line, Göteborg, 29 februari 2012
För mer information och bilder, kontakta Jesper Waltersson, informationsansvarig Stena Line, tel 0704-85 85 32.