Följ Stena Line

Stena Jutlandica till varv i Danmark

Pressmeddelande   •   Jul 20, 2015 18:40 CEST

Stena Line har nu fått ansvariga myndigheters godkännande för att segla Stena Jutlandica till varv i danska Odense. Hon lämnar Masthuggskajen vid klockan 19.00 idag måndag 20 juli och går för egen maskin.

Med anledning av den incident i Göteborgs skärgård där ett annat fartyg körde in i babords sida på Stena Jutlandica natten till söndag är hon tagen ur trafik för reparation. Hon har reparerats temporärt på plats i Göteborg och ansvariga myndigheter har nu godkänt att Stena Jutlandica för egen maskin går till varv för permanenta reparationer i danska Odense. Hon lämnar Masthuggskajen vid 19.00 idag måndag den 20 juli. Med på resan finns av säkerhetsskäl också ett assisterande fartyg.

– Vår prognos just nu är att Stena Jutlandica är borta ur trafik till och med den 2 augusti, men först efter att vi fått upp henne på varv kan vi göra en fullständig bedömning, säger Niclas Mårtensson, vice vd på Stena Line.

Samtidigt pågår ett stort arbete med att boka om de resenärer och den frakt som skulle ha åkt med Stena Jutlandica från Göteborg och Frederikshavn.

– Vi utökar tillfälligt trafiken på linjen med de befintliga fartygen Stena Danica och Stena Scanrail och vi arbetar för fullt med att boka om de gäster och den frakt som är bokade med Stena Jutlandica till andra alternativ. Vi uppmanar samtliga kunder att kontakta vår kundtjänst för ombokning av biljetter, säger Niclas Mårtensson.

Orsaken till incidenten utreds av Statens haverikommission.

Kontakt:

Media hänvisas till följande telefonnummer för ytterligare information: +46 (0)704-85 85 32

De passagerare som har resor bokade med Stena Jutlandica ombeds kontakta Stena Lines kundservice på 0770-57 57 00 för ombokning av biljetter.

För löpande trafikinformation, se www.stenaline.se/trafikinformation

Stena Line

Göteborg

20, 07, 2015 klockan 18.40

Stena Line är ett av världens största färjerederier med 35 fartyg och 22 linjer i norra Europa. Stena Line är en viktig del av det europeiska logistiknätverket och utvecklar nya intermodala fraktlösningar genom att kombinera transporter på järnväg, väg och hav. Stena Line spelar också en viktig roll för turismen i Europa med sin omfattande passagerarverksamhet. Företaget är familjeägt, grundades 1962 och huvudkontoret ligger i Göteborg. Stena Line är en del av Stena Sfären som har nästan 20 000 anställda och en årlig omsättning på över 50 miljarder kronor.