Följ Stena Line

Stark uppgång för danska feriecenter

Pressmeddelande   •   Jan 31, 2012 16:44 CET

Danmark har sedan länge varit ett populärt resmål för svenskarna. Färska siffror från Stena Line att de så kallade feriecenter som finns i Danmark är populärare än någonsin. Under 2011 ökade antalet nätter med 20 procent jämfört med 2010.

Ett feriecenter är en kombination av boende och upplevelse. Gästerna bor i lägenheter eller stugor med självhushåll och i nära anslutning till boendet finns ofta badland, aktivitetscenter, restauranger och affärer eller galleria. Ett koncept som under senare år växt sig starkare.

När Stena Line nyligen genomförde en kartläggning av sina 20 populäraste feriecenter så visar siffrorna på en uppgång i antalet bokade nätter med 20 procent jämfört med 2010. En trend som Stena Line tror kommer att fortsätta under 2012.

En tydlig trend som Stena Line kunnat urskilja 2011 är familjer som reser med fler generationer tillsammans. Barn, barnbarn och mor-och farföräldrar. Att Danmarks feriecenter ligger nära till hav och natur tros vara en av de främsta orsakerna till dess popularitet. 

– Att feriecenter blivit så omtyckt bland våra resenärer är inte svårt att förstå. De har ett helhetskoncept som passar för hela familjen och det är lätt att ta sig till allt det roliga som erbjuds. Just nu är det rea med starkt reducerade priser på några av våra allra populäraste boenden, för att locka ännu fler att upptäcka feriecentren, , säger Charlotte Ljunggren, chef på Stena Lines Danmarkslinje.

Stena Lines Feriecenter som ökat mest i antalet bokade hotellnätter 2011

  • Vigsö Bugt, +230 %
  • Dayz Rönnbjerg Feriecenter, +170 %
  • Danland Rödhus Klit, +116 %
  • Feriehotel Tannishus, +51 %
  • Lalandia, +32 %

 För ytterligare information om feriecenter se: www.stenaline.se/farja/vinter-rea-danmark/

Stena Line, Göteborg, 26 december 2011

För mer information och bilder, kontakta Jesper Waltersson, informationsansvarig Stena Line, tel 0704-85 85 32.