Följ Stena Line

Spara tusenlappar på Danmarksresan

Pressmeddelande   •   Okt 20, 2010 11:48 CEST

Den starkare kronan har gjort svenskfavoriten Danmark billigare igen. Stena Lines prisundersökning visar att det finns tusenlappar att spara på weekendresan i höst. Prisfallet har bidragit till att bokningarna till Danmark har ökat dramatiskt.

Kursen för den svenska kronan gentemot den danska ligger nu på 1,23 jämfört med 1,58 för drygt ett år sedan, vilket innebär 25 procents lägre priser för svenskarna. Senast vi fick så mycket för pengarna i Danmark var under första kvartalet 2007.

Stena Line har undersökt hur mycket pengar som går att spara med den nya valutakursen, här är några exempel (undersökningen i sin helhet nedan och på www.stenaline.se/farja/mer-for-pengarna):

  • Minisemester med barnen under höstlovet med boende i Skagen och besök på äventyrsbadet The Reef och Ocenariet Hirtshals är dryga tusenlappen billigare i år jämfört med 2009. 
  • En liter öl på på Sögaards Bryghus är 45 kronor billigare än i fjol
  • En fyra rätters middag för två på Bröndums Hotel i Skagen är 521 kr billigare än i fjol.
  • Inträde till Legoland för två vuxna och tre barn är 424 kr billigare nu.
  • Två nätters boende för fyra personer på Skallerup Klit är nu 1698 kr billigare än förra året.

 De lägre priserna har redan ökat reslusten hos svenskarna. Stena Lines Danmarksbokningar för november har ökat med 177 procent jämför med i fjol och 61 procent för december. Även bokningarna för Tysklandslinjen Göteborg-Kiel har ökat med 22 procent i november och 12 procent i december jämfört med året innan.

 När valutan blir starkare ökar intresset för resandet, att sticka iväg över en helg och komma bort lite. Framför allt är det weekendresor till bad och spa som lockar och i höst ser vi en ökad försäljning på kort- och paketresor. Folk har upptäckt att man får mer för pengarna helt enkelt, säger Charlotte Ljunggren, chef på Stena Lines Danmarkslinje.

 Stena Line, Göteborg, 20 oktober 2010

För mer information och bilder kontakta Charlotte Ljunggren, chef för Stena Lines Danmarkslinje på telefon 031 85 80 00, eller Dag Thyselius, PR-ansvarig på Stena Line på telefon 031 85 83 32.