Följ Stena Line

Sexleksaker, kaffe och tobak – så förbereder sig svenskarna för semestern

Pressmeddelande   •   Jul 08, 2015 12:45 CEST

Bilen står startklar och det är dags för svenskarna att packa väskorna och förbereda sin bilsemester. Men vilka saker vill svenskarna absolut inte glömma att packa med i väskan? Enligt Stena Lines årliga Bilsemesterrapport framgår det att förutom solglasögon, kudde och eladapter som många packar med sig, så vill svenskarna heller inte lämna hemmet utan kaffe och tobak, det uppger 13 respektive 11 procent. Även sexleksaker ryms i 3 procent av svenskarnas bagage. Dessutom anser svenskarna att det viktigaste att kolla upp inför resan är boende, service av bilen och evenemang längs vägen.

De som väljer att semestra med bil slipper problemet att behöva hålla sin packning till endast en resväska och kan lätt packa in både det ena och det andra i bagageluckan. Förutom kläder, skor och de absoluta förnödenheterna är det många saker som svenskarna inte vill glömma att packa med sig. Viktigast för svenskarna är solglasögonen, det anser över hälften, 53 procent. 13 procent vill heller inte glömma att packa med kaffe hemifrån. Även tobak och sexleksaker får plats i 11 respektive 3 procent av svenskarnas bagage.

– En stor fördel med att resa med bil är friheten och möjligheten att kunna packa med sig det man vill, både hemifrån och längs resan. För de som planerar en bilsemester i sommar kan vi tipsa om att göra lite rum extra rum i bagageluckan för det stora produktutbudet i vår flytande bordershop. Allt fler väljer vår ombordhandel, som har ökat med 10 procent sedan förra året på den svenska markanden, och vi arbetar ständigt för att kunna erbjuda resenärerna ett utomordentligt utbud till så bra priser som möjligt, säger Jari Virtanen, Group Travel Director på Stena Line.

Det är inte bara i Sverige som årets undersökning från Stena Line har genomförts utan i totalt nio länder runt om i Europa, bland annat i Polen, Norge, Frankrike och Tyskland. När det handlar om att packa med sig nervkittlande saker i resväskorna så är det Storbritannien som vinner. Hela 7 procent av engelsmännen vill inte glömma att packa med sexleksakerna i bagaget.

Boende, sevärdheter och resrutter anses vara det viktigaste att kolla upp inför bilsemestern. Det uppger nämligen hälften av alla svenskar som planerar att åka på bilsemester i år. En femtedel av alla bilsemestrande svenskar ser även till att kolla upp festivaler och evenemang.

Om undersökningen: Riksrepresentativ undersökning genomförd av Norm i februari 2015. 1 000 personer i åldrarna 18-65 år svarade på frågorna via en webbpanel.

Vad av följande tycker du är viktigast att kolla upp inför semestern?

Totalt
Boenden                                                      56 procent
Sevärdheter52 procent
Resrutter49 procent
Service av bilen35 procent
Vägtullar och avgifter35 procent
Trafikregler31 procent
Växelkurs och valutor24 procent
Evenemang och festivaler21 procent
Väderleksrapporter20 procent
Larm- och spärrnummer18 procent
Bensinpriser17 procent
Restauranger16 procent
Oroligheter16 procent
Vägarbeten13 procent
Barnvänliga aktiviteter12 procent
Vad av följande, förutom nödvändigheterna, vill du inte glömma att ta med dig i packningen till bilsemestern?
Totalt        
Solglasögon53 procent
Kudde36 procent
Universal eladapter33 procent
Handsprit19 procent
Godis14 procent
Kaffe13 procent
Tobak11 procent
Öronproppar10 procent
Handtvättmedel9 procent
Sykit7 procent
Vattenkokare6 procent
Lokal mat3 procent
Sexleksaker3 procent
Lyckobringande personlig sak2 procent
Inramat fotografi på en familjemedlem/vän1 procent
Topplistan – Här tar flest med sig sexleksaker på bilsemestern
Storbritannien                                            7 procent     
Norge4 procent
Tyskland4 procent
Sverige3 procent
Danmark3 procent
Polen3 procent
Frankrike3 procent
Irland3 procent
Nederländerna1 procent

Stena Line är ett av världens största färjerederier med 35 fartyg och 22 linjer i norra Europa. Stena Line är en viktig del av det europeiska logistiknätverket och utvecklar nya intermodala fraktlösningar genom att kombinera transporter på järnväg, väg och hav. Stena Line spelar också en viktig roll för turismen i Europa med sin omfattande passagerarverksamhet. Företaget är familjeägt, grundades 1962 och huvudkontoret ligger i Göteborg. Stena Line är en del av Stena Sfären som har nästan 20 000 anställda och en årlig omsättning på över 50 miljarder kronor.