Följ Stena Line

Sänkta priser ombord skapar rusning inför storhelgerna

Pressmeddelande   •   Dec 05, 2014 09:48 CET

Julen närmar sig med stormsteg och ombord på Stena Lines färjor är julhandeln redan i full gång. Inför dopparedagen visar rederiet på en kraftig ökning i antal resenärer som vill shoppa inför jul och nyår. En ny prisjämförelse visar också att det finns stora pengar att spara för den som vill handla klapparna till havs. 

Inför kommande storhelger som jul och nyår är det många som passar på att bunkra upp, inte minst när det gäller alkoholhaltiga drycker. Något som märks tydligt i bokningarna hos Stena Line. På majoriteten av linjerna från Sverige har antalet resenärer inför julen stigit markant jämfört med fjolåret. På linjen mellan Göteborg-Fredrikshamn har till exempel antalet bokningar ökat med 11 procent.

En bidragande faktor till julruschen ombord är lanseringen av den permanenta bordershopen som introducerades på samtliga linjer från Sverige i september. De sänkta priserna ombord gör att det finns mycket pengar att tjäna och att det kan skilja så mycket som över 60 procent på samma produkt jämfört med Systembolaget.

– Ett av de främsta skälen till att många reser med oss är just shoppingen, något som självklart ökar inför storhelger som jul och nyår. Sedan vi införde omfattande prissänkningar ombord har vi sett att julklappshandeln i år började tidigare än någonsin. Hittills har bordershop-konceptet resulterat i 115 000 fler resenärer jämfört med förra året och bara i oktober ökade bokningarna med över 20 procent på flera av våra linjer. Fortsätter den trenden kan det säkert komma att bli fullbokade avgångar före jul, säger Jari Virtanen, chef för Stena Lines reseverksamhet.

För mer information, kontakta:
Sofia Ivarsson, PR-ansvarig på Stena Line, tel +46 (0)704 85 85 79 eller mail sofia.ivarsson@stenaline.com

Stena Lines prisjämförelse med Systembolaget:

ProduktPris ombord
på Stena Line
Pris på
Systembolaget
Skillnaden
i procent
Absolut Vodka (1L)179 :- 344:- - 48 %
Champagne,
Piper Heidsack (70 cl)
269:-339:- - 21 %
Heineken 24x33 cl 119:-310:-- 62 %
Famous Grouse (1L)219:- 407:-- 46 %
Baileys (1L) 169:- 284:- - 40 %

                            

Stena Line är ett av världens ledande färjerederier med Europas mest heltäckande linjenät och ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen, Holland och i Baltikum. Verksamheten omsätter över 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda.