Följ Stena Line

Rekordlåga priser på Stena Lines dagsturer till Danmark

Pressmeddelande   •   Feb 07, 2011 09:56 CET

Stena Line genomför nu en rejäl sänkning av vardagspriserna på dagsturer till Danmark. Priset för en dagskryss måndag till fredag sänks från 260 kronor till 99 kronor och så lågt har inte priset varit på 10 år. Målet är att fördubbla antalet dagstursresenärer.

- Vi vill göra det möjligt för ännu fler att åka över dagen till Danmark. Vi har gjort samma prissänkning i Danmark för att stimulera resandet över dagen till Varberg och Göteborg, som redan idag har bra dragningskraft, och vi tror att vi även kommer att fördubbla antalet danska dagsturister, säger Charlotte Ljunggren, linjechef för Göteborg-Frederikshavn och Varberg-Grenaa.

Samtidigt med prissänkningen görs en utökad satsning på aktiviteter ombord på fartygen under veckodagarna. På måndagar är det Wellness Day med tema fitness och motion. Tisdagar är Gaming Day med bland annat bingo och lotterier. På onsdagar är det Music Day med livemusik och dans. På torsdagar är det Discovery Day med föreläsningar på olika teman och på fredagar är det Gastro Day med fokus på mat och dryck.

-          Konceptet har tagits fram tillsammans med våra gäster. Ombordupplevelsen är en viktig del av resan och vi har hård konkurrens från andra typer av dagsaktiviteter. Även om vårt tidigare pris inte har varit dyrt tror vi att en 99-kronorsbiljett gör beslutet att köpa en resa, istället för att göra något annat, enklare för många, säger Charlotte Ljunggren.

Resandet mellan Sverige och Danmark har på senare tid utvecklats bra för Stena Line och främst när det gäller resor med boende. En förklaring är den rekordstarka svenska kronan och The Reef som har varit en succé med kraftigt ökad bokningsingång sedan nylanseringen i juni förra året.  Med den kraftiga prissänkningen och nya ombordaktiviteter ska också dagsturerna få sig en rejäl skjuts.

- Att åka till Danmark över dagen kostar nu ungefär lika mycket som att ta lokalbussen från Göteborg till Rävlanda och tillbaka, säger Charlotte Ljunggren.

För mer information och bilder kontakta Charlotte Ljunggren, chef för Stena Lines Danmarkslinje på telefon 0704 85 80 00, eller Dag Thyselius, PR-ansvarig på Stena Line på telefon 0704 85 83 32.