Följ Stena Line

Rekordlåga priser hos Santa Line inför julen

Pressmeddelande   •   Dec 03, 2015 13:30 CET

Stena Line som över julen bytt namn till Santa Line, är i full gång med skattjakter, julerbjudanden och olika typer av julmat, något som märks tydligt ombord på fartygen. Under den här perioden stiger försäljningssiffrorna rejält och enligt en ny prisjämförelse som rederiet låtit göra är det lätt att förstå varför. Att handla klapparna till havs kan nämligen vara en lönsam affär.

Under årets två sista månader är det många som passar att shoppa ombord på Stena Lines fartyg och trycket i butikerna är redan stort. Bokningsläget under november och december ligger i nuläget närmare fyra procent bättre än förra året på Göteborg-Kiel, 7 procent bättre på linjen mellan Trelleborg- Rostock och 17 procent bättre när det gäller dagsturerna mellan Göteborg och Frederikshavn. Totalt sett ser bokningarna för året ut att kunna överträffa fjolårets.

En av de främsta anledningarna till de ökade bokningarna är Stena Lines bordershop-koncept som introducerades i september 2014. Ett koncept som lett till rejäla prissänkningar i hela sortimentet. Stena Lines årliga prisjämförelse visar tydligt att det finns många kronor att spara, inte minst, när det gäller julens drycker. De sänkta priserna ombord gör nämligen att det kan skilja så mycket som över 60 procent på samma produkt jämfört med Systembolaget.

För att underlätta årets julhandel har Stena Line nu lanserat en service som gör det möjligt att i lugn och ro beställa varorna på nätet som sedan hämtas ut när man väl gått ombord. Den nya funktionen innefattar hela sortimentet i Stena Lines bordershop-koncept med kraftigt rabatterade priser på produkter inom bland andra hudvård, doft och skönhet.

– Vi jämför oss regelbundet med våra konkurrenter för att vara säkra på att vi har lägst priser. Detta är fjärde julen som vi genomför den här prisjämförelsen och resultatet är lika tydligt även i år. Det är enorm skillnad i priset på land jämfört med priset till havs och i vår bordershop i Sassnitz. Att vi lanserar möjligheten att förbeställa samtliga produkter som finns ombord gör att våra gäster i lugn och ro kan beställa de varor de vill ha redan innan avresan och vara säkra på att de får allt de vill ha eftersom efterfrågan på våra storsäljare kan vara väldigt stor, säger Jari Virtanen, chef för Stena Lines reseverksamhet.

För mer information, kontakta: Jari Virtanen, Travel Director Stena Line, tel 0708-19 59 66 eller Carl Mårtensson, kommunikatör på Stena Line, 031 - 85 83 32 eller carl.martensson@stenaline.com


Stena Lines prisjämförelse (tysklandslinjen) med Systembolaget:

Produkt:Priser ombord på Stena LinePriser på SystembolagetSkillnaden i procent
Absolut Vodka (1L)139 :-341:- - 59 %
Jubileum Akvavit (1L) 169:- 356:-- 52 %
Carlsberg 24x33 cl109:-310:–- 65 %
Famous Grouse (1L) 159:- 413:- - 61 %
Baileys (1L) 159:-284:-

- 40 %

Stena Line är ett av världens ledande färjerederier med Europas mest heltäckande linjenät och ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen, Holland och i Baltikum. Verksamheten omsätter över 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda. På www.stenaline.com finns mer information om företaget.