Följ Stena Line

Rekordintresse för Legoland

Pressmeddelande   •   Apr 12, 2011 09:28 CEST

Danmark är hett och Legoland är hetast. Den starka svenska kronan märks i plånböckerna på utlandsresan och allt fler svenskar letar destinationer på nära håll. Hos Stena Line är det en tripp till Legoland som lockar allra mest i sommar, men också bokningarna av paketresor, dagsturer och bilresor till Danmark ökar.

Legoland har sedan länge varit en av de enskilt största attraktionerna som lockat Stena Lines resenärer till Danmark och öppningen av nöjesparken som sker varje påsk är ett säkert vårtecken för svenska barnfamiljer.

-  Sedan Legoland, feriecentret Lalandia Billund och Givskud Zoo/Löveparken, 2009 bildade Legoland Billund Resort har svenskarnas intresse ökat lavinartat. Förra året var ett rekordår och i år har legolandbokningarna ökat ytterligare 25 %, säger Charlotte Ljunggren, chef för Stena Lines Danmarkslinje.

Det är inte bara bokningarna till Legoland som ökar. Bokningsläget för bilresor till Danmark ligger 11 % högre än förra året, dagsturerna 12 % högre och paketresor (färja plus boende) ligger över 88 % upp jämfört med föregående år.

 -   Danmark och framförallt Jylland är hett igen och det beror på tre saker. Alla nya sevärdheter och attraktioner som vuxit fram på Jylland de senaste åren, den starka svenska kronan, det är flera tusenlappar billigare att hyra hus i Danmark i sommar jämfört med ifjol, och att många svenskar nu har rest på långresor jorden runt och istället ser sig om efter intressanta destinationer på närmare håll, säger Charlotte Ljunggren.

Stena Line

Göteborg 12 april 2011

För mer information och bilder kontakta Charlotte Ljunggren, chef för Stena Lines Danmarkslinje på telefon 031 85 80 00, eller Dag Thyselius, PR-ansvarig på Stena Line på telefon 0704 85 83 32 alt dag.thyselius@stenaline.com