Följ Stena Line

Reinfeldt vinner valet

Pressmeddelande   •   Jun 16, 2010 08:00 CEST

Fredrik Reinfeldt vinner valet, i alla fall om man frågar svenska folket vilken partiledare man helst vill ha med sig på bilsemestern i sommar. Det visar Stena Lines resebarometer som har kartlagt svenska folkets semestervanor.

Bilsemester är en populär semesterform bland svenskarna. Hela 63 % planerar en bilsemester i år och populärast är den i södra Sverige där hela 71 procent planerar en semester med bil. Och 52 % av svenskarna kan tänka sig någon av partiledarna som sällskap.

Populärast som resesällskap är statsministern med 14 % tätt följd av Maria Wetterstrand som 13 % kan tänka sig att tillbringa sin bilsemester tillsammans med.

- Vissa har nog valt utifrån partitillhörighet. Men på bilsemestern är också själva resan ett sätt att umgås och många har nog tänkt på vem av partiledarna som faktiskt skulle vara trevligast att spendera tid tillsammans med, säger Dag Thyselius, ansvarig för Resebarometern på Stena Line.

Stockholmarna är mest öppna för att tillbringa bilsemestern tillsammans med någon av partiledarna, 56 % kan tänka sig att ha en partiledare i passagerarsätet, medan man i Övre Norrland är hårdast i sin bedömning, där kan endast 42 % tänka sig en partiledare som resesällskap.

- Många väljer bilsemester för att det är ett fritt och flexibelt sätt att resa. Kanske skulle partiledardebatterna bli mer avslappnade om de hölls i baksätet under en bilsemester istället för i en stel studio? avslutar Dag Thyselius.

Vilken partiledare vill du helst ha med dig på bilsemestern?
Fredrik Reinfeldt     14%
Maria Wetterstrand 13%
Gudrun Schyman      8%
Lars Ohly                 4%
Mona Sahlin             4%
Maud Olofsson         3%
Göran Hägglund       3%
Jimmie Åkesson        2%
Jan Björklund           1%
Peter Eriksson          0%
Ingen                    48%

 Stena Line, Göteborg, 16 juni 2010

 dag.thyselius@stenaline.com

 


 

Stena Lines Resebarometer har genomförts av undersökningsföretaget ScandInfo på uppdrag av rederiet Stena Line. Undersökningen genomfördes i februari 2010. Urvalet av respondenter representerar den svenska befolkningen mellan 18-70 år. Sammanlagt har 1000 personer svarat på ett 20-tal frågor med hjälp av internetintervjuer. Internetpanelen bygger på ett slumpvis sannolikhetsurval och ingen av deltagarna är självrekryterade

 

För mer information och bilder, kontakta Dag Thyselius, PR-ansvarig,Stena Line Telefon 031-85 83 32 eller 0704-85 83 32 E-post:

Vill åka på bilsemester med någon av partiledarna

Stockholm                 56%
Västsverige                56%
Norra Mellansverige      54%
Sydsverige                 53%
Östra Mellansverige      48%
Småland m öarna         44%
Mellersta Norrland        43%
Övre Norrland             42%