Följ Stena Line

Ny VD på Stena Line

Pressmeddelande   •   Nov 21, 2012 16:00 CET

Stena Lines VD Gunnar Blomdahl slutar efter 10 år som VD den 1 januari nästa år.  Till ny VD för Stena Line har Carl-Johan Hagman utsetts. Carl-Johan Hagman är idag ansvarig för all shippingverksamhet i Stena-koncernen.

Gunnar Blomdahl tillträdde som VD för Stena Line 2003. Under åren med Gunnar som VD har Stena Line utvecklats till att bli ett av världens största färjerederier och bl a haft de historiskt bästa resultatmässiga åren. Företaget har gjort investeringar på cirka 11 miljarder i nytt tonnage och geografisk expansion t ex genom förvärvet av Scandlines fem linjer i Östersjön för någon månad sedan.

– Jag har varit koncernchef i 10 år och det är dags för en ny VD att ta över och fortsätta att utveckla Stena Line, säger Gunnar Blomdahl. Nu kommer jag att fortsätta i Stena-sfären med bl a styrelsearbete inom Ballingslöv-koncernen, Stena Recycling och Stena Technoworld.

I en kommentar till VD-bytet säger Stena ABs koncernchef Dan Sten Olsson:
- Jag är väldigt nöjd med Stena Lines utveckling under Gunnars ledning och det senaste året har företaget gjort en resultatförbättring med 275 MSEK. Utöver det har Gunnar lett arbetet med ständiga förbättringar, utveckling och expansion på ett utomordentligt sätt och han lämnar Stena Line, trots viss förlust under 2012, i ett mycket gott skick.

Carl-Johan Hagman (46 år) kommer att ta över som VD från och med den 1 januari. Sedan hösten 2011 är han ansvarig för Stena-koncernens shippingverksamhet där bl a Stena Line ingår. Carl-Johan kommer även i framtiden att behålla denna position inom Stena-koncernen.

– Stena Line är en av grundbultarna i Stena AB. Bolagets strategi ligger fast och vårt kontinuerliga arbete med att erbjuda komfortabla, kostnadseffektiva och miljösnåla färjetransporter, till både privatresenärer och industrin, kommer att fortsätta.  Jag vill gratulera Gunnar till att ha framgångsrikt lett bolaget genom en tidvis volatil period och tacka honom för att han lämnar över ett mycket välskött företag, säger Carl-Johan Hagman.

Som en konsekvens av denna förändring kommer Carl-Johan Hagman att avgå som ordförande i Stena Line och Dan Sten Olsson återinträder i denna roll.

Stena Line
Göteborg, 2012-11-21

For more information, please contact: Joakim Kenndal, Communications Director, Stena Line, tel +46 (0) 704-85 85 55, Carl-Johan Hagman, CEO elect, Stena Line, tel +46 (0) 31-85 51 12 or Gunnar Blomdahl, CEO, Stena Line, tel +46 (0) 31-85 83 20.

Stena Line är ett av världens största färjerederier med tre affärsområden; Skandinavien, Nordsjön och Irländska sjön. Huvudkontoret ligger i Göteborg.
Stena Line har Europas mest heltäckande linjenät med ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen, Holland och i Baltikum. Verksamheten omsätter över 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda.