Följ Stena Line

Niclas Mårtensson tillträder som VD för Stena Line

Pressmeddelande   •   Sep 28, 2016 11:00 CEST

Vice VD Niclas Mårtensson har av Stena Lines styrelse utnämns till VD från och med den 28 september 2016. Nuvarande VD, Carl-Johan Hagman, återgår till att vara ordförande i Stena Lines styrelse och har också kvar rollen som ansvarig för shippingverksamheten inom Stena AB.

Niclas Mårtensson har drygt 10 års erfarenhet från olika roller inom Stena Line, bland annat har han arbetat som linjechef i Tyskland och Polen, som COO och nu senast som vice VD.

”Den här förändringen är ett naturligt steg i vår utveckling och det är glädjande att vi kunnat internrekrytera en VD som med kraft kan genomföra vår strategi,”, kommenterar Carl-Johan Hagman.

”Jag ser verkligen fram emot den spännande uppgiften att med kunden i fokus, förverkliga vår resa mot ett hållbart och digitalt bolag. Behovet av transporter av gods och passagerare fortsätter att öka och Stena Line står med sitt heltäckande europeiska färjenätverk väl rustat för att möta den efterfrågan på ett hållbart sätt. Jag ser fram emot att fortsätta driva utvecklingen av bolaget mot vår vision”, säger Niclas Mårtensson.

Stena Line

28 september, 2016

För mer information kontakta Jesper Waltersson, Presschef, 0704-85 85 32.

Stena Line är ett av Europas ledande färjerederier med 34 fartyg och 22 linjer i norra Europa. Stena Line är en viktig del av det europeiska logistiknätverket och utvecklar nya intermodala fraktlösningar genom att kombinera transporter på järnväg, väg och hav. Stena Line spelar också en viktig roll för turismen i Europa med sin omfattande passagerarverksamhet. Företaget är familjeägt, grundades 1962 och huvudkontoret ligger i Göteborg. Stena Line är en del av Stena Sfären som har cirka 19 000 anställda och en årlig omsättning på cirka 55 miljarder kronor.