Följ Stena Line

Legoland blir familjeresort och öppnar Skandinaviens största badlandskap

Pressmeddelande   •   Jan 30, 2009 13:42 CET

LEGOLAND® och det danska feriecentret Lalandia ingår ett samarbete för att skapa Nordeuropas största upplevelsecentrum - LEGOLAND Billund Resort. Med ett nybyggt tropiskt badlandskap precis intill LEGOLAND förlängs säsongen till november. Gemensam produktutveckling innebär att LEGOLAND Billund Resort på sikt ska bli en destination för turister året om.

- Vi är naturligtvis mycket glada över att kunna erbjuda våra resenärer ett nytt, spännande resmål, säger Charlotte Ljunggren, chef för Stena Lines Danmarkslinje. LEGOLAND Billund Resort sträcker sig över ett stort område i Billund och omfattar både LEGOLAND, Lalandia Billund och Givskud Zoo/Löveparken. Vi såg redan i somras ett ökat intresse för lillsemestrar till LEGOLAND och det här stärker vårt utbud ytterligare.

- LEGOLAND har sedan länge varit en av de enskilt största attraktionerna som lockat våra resenärer till Danmark, fortsätter Charlotte Ljunggren. Barnfamiljer är en av våra viktigaste målgrupper och att vi redan i år kan förlänga säsongen för resorna till LEGOLAND från påsklov till höstlov är naturligtvis mycket positivt.

LEGOLAND Billund Resort är en strategisk och långsiktig satsning som bygger på ett samarbete mellan LEGOLAND, Lalandia Billund och Givskud Zoo/Löveparken. LEGOLAND Billund Resort, som inkluderar Hotel Legoland och Lalandia Billund, öppnar den 24 april 2009.

Lalandia Billund är ett helt nybyggt feriecenter intill Legoland med Skandinaviens största badlandskap, Aquadome. Utöver det 10 000 kvm tropiska badlandskapet finns det lekland, sport- och fitnesscenter, en stor arkad med restauranger, shopping och underhållning samt ett minitåg som kör runt bland de 500 husen och förbinder Lalandia med LEGOLAND som ligger på andra sidan gatan.

Stena Lines Danmarkslinje har ungefär 1,6 miljoner passagerare och 400 000 bilar ombord varje år. Stena Nautica, som trafikerar Varberg-Grenå, är det populäraste fartyget för resor till LEGOLAND. Många resenärer väljer att boka en Lillsemester då man får ett lägre pris om man bokar båtresa, boende och entré samtidigt.

Stena Line, Göteborg 30 januari 2009

För mer information kontakta Charlotte Ljunggren, chef för Stena Lines Danmarkslinje på telefon 031 85 80 00, eller Jesper Waltersson, informationsansvarig på Stena Line på telefon 031 85 85 32. Läs mer om Stena Lines utbud till Legoland Billund Resort på www.stenaline.se.