Följ Stena Line

Landshövding Gunvor Engström namngav Stena Vision

Pressmeddelande   •   Nov 12, 2010 10:44 CET

Idag fredagen den 12 november namngavs nya Stena Vision av landshövding Gunvor Engström inför cirka 300 inbjudna gäster. Satsningen på nya fartyg mellan Karlskrona och Gdynia är en viktig milstolpe i linjens utveckling och väntas öka resandet mellan Sverige och Polen kraftigt.

– Det känns naturligtvis väldigt bra att vi har det första av två mycket attraktiva fartyg på plats. De ombyggnader vi gjort på varvet i Göteborg med bland annat en spa-avdelning, nya hytter och utökat bildäck i kombination med det utbud som redan fanns på fartyget känns helt rätt och går helt i linje med det som kunderna vill ha. Genom den här satsningen ska vi öka resandet och få fler svenskar att upptäcka grannlandet Polen som turistdestination. Men också få fler turister från Polen att upptäcka Sverige och Blekinge, säger Niclas Mårtensson, linjechef Karlskrona-Gdynia.

- Det känns extra roligt att landshövding Gunvor Engström namngivit Stena Vision eftersom det ytterligare markerar vår långsiktighet och vårt engagemang som en viktig aktör i sydöstra Sverige, fortsätter han.

Stena Vision har byggts om på Cityvarvet i Göteborg för cirka 150 miljoner kronor och gick i trafik den 4 november. I början av 2011 kommer systerfartyget Stena Spirit genomgå en lika stor ombyggnad inför trafikstart.

Stena Line, Karlskrona, 12 november 2010

För mer information kontakta linjechef Niclas Mårtensson, 0739-42 18 29 eller Jesper Waltersson, informationsansvarig Stena Line, 0704-85 85 32.