Följ Stena Line

Kylan får allt fler svenskar att ta båten till Karibien

Pressmeddelande   •   Dec 17, 2010 09:04 CET

Stena Lines nyrenoverade karibiska badhotell, The Reef, i Fredrikshamn upplever sin bästa vinter någonsin. Genom mystiska historier, spännande miljöer och ljus- och ljudeffekter har man skapat en karibisk helhetsupplevelse som lockar allt fler frusna svenskar.

Efter invigningen av det nya upplevelsebadet, The Reef, i juni har hotellet i Fredrikshamn haft sin högsta beläggning någonsin. Och sedan kylan slog till har bokningarna bara ökat. Från juni till och med november ökade antalet gästnätter med 70 % jämfört med 2008*. Bokningsläget framåt är fördubblat jämfört med samma datum 2008*. Andelen svenskar som reser till The Reef över dagen för att bada har också fördubblats.

- Frusna svenskar drömmer om varmare klimat och allt fler upptäcker att det faktiskt ligger ett Karibien en kort båttur från Göteborg, berättar Charlotte Ljunggren, chef på Stena Lines Danmarkslinje.

När The Reef byggdes ville man inte tävla om flest vattenrutschkanor eller bubbelpooler. Istället satsade man på att skapa en helhetsupplevelse där man genom en fantastisk miljö, och avancerade ljus- och ljudeffekter får gästerna att under tre timmar uppleva ett karibiskt dygn med väderväxlingar som solsken, åska, storm och tropiska skyfall.

- Vi ville göra något helt nytt. Gästerna ska uppleva badlanskapet med alla sinnen. På The Reef känns det som att man verkligen är i Karibien och oavsett väder på utsidan är man garanterad ett subtropiskt klimat, avslutar Charlotte Ljunggren.

Mer information om The Reef på www.thereef.se

*Anledningen att siffrorna jämförs med 2008 är att badhotellet hösten 2009 var stängt för ombyggnad.

Stena Line

Göteborg 17 december 2010

För mer information och bilder kontakta Charlotte Ljunggren, chef för Stena Lines Danmarkslinje på telefon 0704 85 80 00, eller Dag Thyselius, PR-ansvarig på Stena Line på telefon 0704 85 83 32 eller dag.thyselius@stenaline.com.