Följ Stena Line

Kraftig ökning för Stena Lines paketresor till Danmark – Badäventyr, romantik och förbättrad valutakurs lockar svenskarna till Danmark

Pressmeddelande   •   Sep 16, 2010 08:04 CEST

Badäventyr och nöjesparker samt weekendresor till Aalborg och Skagen är det som framförallt har ökat paketresorna till Danmark med Stena Line. Att den svenska kronan idag är ca 20 procent starkare mot den danska kronan jämfört med förra året bidrar också till det positiva bokningsläget.

Under de första nio månaderna i år ökade paketresorna med Stena Line med över 22 % jämfört med föregående år. Bokningarna för resten av året ligger 110 % högre än vid samma datum 2009.

- Redan i våras såg vi ett ökat intresse för weekendresor och paketresor till Danmark. Men vad som är nytt och mycket roligt är att resorna fortsätter att boka bra under hela året, säger Charlotte Ljunggren, chef för Stena Lines Danmarkslinje.

Barnfamiljer står för den största ökningen av paketresor. Legoland och det närliggande äventyrsbadet Lalandia genomförde förra året en storsatsning och utökade sina öppettider och i juni i år slog Stena Lines egna karibiska badäventyr, The Reef, upp portarna i Frederikshavn.

- Att en av våra viktigaste målgrupper nu kan resa till Legoland från påsklov till höstlov och till de olika badäventyren året runt är naturligtvis mycket positivt, säger Charlotte Ljunggren.

Men det är inte bara barnfamiljerna som ökat sitt resande till Danmark. Weekendresor och kortsemestrar till Skagen och Aalborg eller till spaanläggningar som Skallerup Klit har också ökat.

- Vi vet att par och vänner värdesätter avkoppling med god mat och dryck och här är Danmark ett föregångsland. Det var också längesedan den svenska kronan var så stark mot den danska, vilket givetvis gör det mer attraktivt att åka på semester dit, säger Charlotte Ljunggren.

Stena Line

Göteborg 16 september 2010

För mer information och bilder kontakta Charlotte Ljunggren, chef för Stena Lines Danmarkslinje på telefon 0704 85 80 80, eller Dag Thyselius, PR-ansvarig på Stena Line på telefon 0704 85 83 32.