Följ Stena Line

Jakten på Sveriges barnsligaste föräldrabloggare har startat

Pressmeddelande   •   Apr 14, 2011 12:30 CEST

Stena Line och Allt för föräldrar tar upp jakten på landets bästa ”barnsligt skoj-bloggare”. Under dryga två veckor ska Sverige dammsugas på både etablerade och nya bloggförmågor. Finalen avgörs under en tredagars bussresa i Danmark full av äventyr och barnsligt skoj.

Barnfamiljerna är prioriterade målgrupper för både Stena Line och Allt för föräldrar. Jakten på Sveriges bästa barnsligt skoj-bloggare är ett sätt att lyfta fram föräldraskapet och den glädje och gemenskap som finns mellan barn och föräldrar.

-  Under sommaren är våra fartyg till Danmark fulla av förväntansfulla barn och glada föräldrar. Vi vill sätta fokus på den där känslan när familjen är samlad och har roligt tillsammans och söker därför den bloggande föräldern som är bäst i Sverige på att förmedla den, säger Dag Thyselius, PR-ansvarig för Stena Line.

Antalet läsare man har idag eller var man har sin blogg någonstans spelar ingen roll. Det viktiga är att man på ett glädjefullt och ärligt sätt genom sitt bloggande kan förmedla känslan av att ha barnsligt skoj tillsammans med sina barn.

-  Våra besökare kommer till oss för att prata om föräldraskapets toppar och dalar. Nu vill vi fokusera på det positiva och lyfta fram bloggare som är bra på att beskriva allt roligt i familjens vardag. Det finns så många duktiga föräldrabloggare i vårt land och det är inte alltid de bästa som har flest läsare. Det här är ett sätt att lyfta fram nya bloggförmågor, säger Erica Keim på Allt för föräldrar.

Jakten är uppdelad i två etapper. I första steget gäller det att ta sig till finalen på Bloggbussen 2011, en tredagars resa till Jylland där 16 föräldrabloggare tillsammans med sina barn besöker flera stora nöjesattraktioner och får uppleva massor av överraskningar och barnsligt skoj.

-  I första hand ska mamman eller pappan ha en riktigt rolig resa tillsammans med sina barn och andra bloggande föräldrar. Resan är också ett jättebra sätt att se hur finalisterna förmedlar sina upplevelser till läsarna genom aktivitet och glädje, en förmåga som är viktig om du ska bli en bra bloggare, säger Erica Keim.

Efter hemkomsten utses en av de 16 finalisterna till Sveriges bästa barnsligt skoj-bloggare. Förutom äran kommer vinnaren i sommar få resa tillbaka till Jylland tillsammans med sin familj och under en vecka bara ägna sig åt att ha roligt tillsammans. Allt för föräldrar kommer att följa finalisten efter hemkomsten och uppmärksamma henne eller honom på communityn och i bloggsfären.

Se sidan om jakten här

Se filmen om jakten här

Stena Line, 14 april

För frågor eller bilder kontakta Dag Thyselius, PR ansvarig på Stena Line på 0704 85 83 32, eller Erica Keim på Allt för föräldrar på 0708 56 19 56.