Följ Stena Line

Heltäckande bilsemesterförsäkring ger tryggare semester

Pressmeddelande   •   Maj 07, 2010 10:00 CEST

Stena Line och Scandlines introducerar nu en heltäckande och unik försäkring för alla som bokar resa med bil och färja i sommar alternativ med boende. Försäkringen täcker alla kostnader som kan uppstå om något inte går som planerat före eller under bilsemestern.

Målet med försäkringen är att göra bilsemesterresor ännu mer bekväma och bekymmersfria.

- Vi vill att alla ska känna sig säkra på att få komma iväg på sin bilsemester utan att man behöver köpa dyra tilläggsförsäkringar. Därför har vi valt baka in försäkringen i vissa av våra bilsemesterprodukter. Vi ser en ökad bokningsingång för sommarsemester med bil och genom bilsemesterförsäkringen kan vi garantera en säker och trygg resa för våra kunder, säger Fredrik Lantz, Skandinavienchef på Stena Line.

Försäkringen gäller om den egna bilen går sönder före eller under resan och den täcker exempelvis allt från hyrbil till eventuella avbokningskostnader för hotellrum, greenfee-avgifter eller förbetalda inträden till nöjesparker. Samma sak gäller om man blir sjuk före avresan.

Den täcker också allt från ersättning på skador av bilen, kostnader för hyrbil eller eventuella ökade kostnader för reparationer, bokade hotellrum eller vägassistans.

-  Vi arbetar hela tiden med att utveckla servicen till våra kunder och detta är ett exempel där vi direkt kan ge kunderna mervärde utan att det kostar något extra. Många som väljer att resa på bilsemester istället för att flyga gör det för att man prioriterar ett bekvämt , avkopplande och flexibelt sätt att resa där man hinner uppleva mycket på vägen. Nu kan våra resenärer koppla av ännu mer på sin semester, säger Fredrik Lantz.

Bilsemesterförsäkringen ingår som en del i alla Stena Lines båtbiljetter förutom om man bokar dagstur, kryssning eller economybiljett. På Scandlines ingår försäkringen om man bokar Trelleborg-Sassnitz/Rostock eller Helsingborg-Helsingör i kombination med Rödby-Puttgarden/Gedser-Rostock. Försäkringen omfattar alla som åker eller är tänkta att åka med på bilsemestern. Om man redan bokat sin bilsemester för utresan mellan de 1 juni och 30 september så ingår redan bilsemesterförsäkringen.

Stena Line/Scandlines
Göteborg 7 maj, 2010

För ytterligare information kontakta Fredrik Lantz, Area Director, tel 0704-85 83 14 eller Joakim Kenndal, Informationschef, tel 0704-85 85 55.