Följ Stena Line

Här anländer Nordens största färja till Göteborg

Pressmeddelande   •   Aug 20, 2010 07:57 CEST

Igår, torsdagen den 19 augusti, fick Göteborgarna för första gången se det nya tysklandsfartyget, Stena Germanica III, när hon anlände till Göteborg och visade upp sig ute på älven inne i centrala staden.

Nya Stena Germanica eskorterades in till Göteborg av vattensprutande bogserbåtar. Under sin entré passerade den nya superfärjan Stena Lines tysklandsterminal och gamla Stena Germanica, som hon ersätter den 31 augusti då det är dags för premiärturen till Kiel. Vid mötet tutade färjorna traditionsenligt som en hälsning till varandra.

- Det var en härlig syn när nya Stena Germanica gled in under Älvsborgsbron och in i Göteborg. Det är en imponerande färja och den största satsningen någonsin på färjetrafiken i Göteborg, säger Claes Berglund, chef för Stena Lines Tysklandslinje.

Det var 23 år sedan Tysklandslinjen senast fick ett nytt passagerarfartyg. Nya Stena Germanica är idag nordens största färja och tillhör skaran av världens största färjor med sina 240 meter på längden och 29 meter på bredden. Förutom dess storlek har Stena Line även lagt stor vikt vid kvaliteten ombord.

Göteborg

20 augusti

För mer information och bilder kontakta Claes Berglund, chef för Stena Lines Tysklandslinje, på tel 0704 85 86 04, eller Joakim Kenndal, informationschef på Stena Line, på tel 0704 85 85 55 eller joakim.kenndal@stenaline.com.