Följ Stena Line

Glöggpremiär på Stena Line

Pressmeddelande   •   Okt 02, 2009 09:22 CEST

Nu startar glöggsäsongen. I dag är det rekordtidig säljstart för den eftertraktade årgångsglöggen Blossa 09 på Stena Lines färjor till Danmark, Tyskland och Polen. Men passa på – förra året sålde hela lagret slut på mindre än två veckor.

Sedan Blossa lanserade årgångsglöggen 2003 har den blivit en del av svenskarnas jultradition. För varje jul har flaskorna av den limiterade upplagan sålt slut allt snabbare och vid lanseringen brukar de riktiga entusiasterna köa utanför Systembolaget. I år lär det inte bli något undantag. Men för den som vill vara säker på att få en flaska till samlingen – och slippa köa - är Stena Lines färjor ett säkert alternativ. Glöggen börjar säljas den första oktober på samtliga linjer mellan Sverige och Tyskland, Danmark och Polen för 79 kronor (pris på Systembolaget 89 kronor).
Årgångsbloggen har som bekant en ny smak för varje säsong. Blossa 09 ansluter naturligt till julens smakpalett med sin friska doft och smak av clementin. Flaskans formspråk följer smaken och är i år vackert orange.

En annan välkommen glöggnyhet som Stena Line lanserar samtidigt som Blossa är Grythyttans Skogsglögg som också finns i Systembolagets beställningssortiment. Grythyttan Skogsglögg är en röd fruktvinsglögg med stor kryddig doft av glöggkryddor och skogsbär. Den har en söt och kryddig smak med inslag av russin och en lång eftersmak av mörka bär. Priset på Stena Lines färjor är från 65 kronor.

Stena Line, Göteborg, 2 oktober 2009
För mer information kontakta Martin Ahlgren, pr-ansvarig Stena Line på 031-85 85 79 eller 0704-85 85 79.
www.stenaline.se