Följ Stena Line

Fyra av tio göteborgare på bilsemester i sommar

Pressmeddelande   •   Jul 16, 2012 13:30 CEST

Bilsemestern är helig för göteborgarna. För de flesta bär det av till varmare breddgrader nere på kontinenten och helst spenderas tiden i bilen till att upptäcka nya städer. Mest populära resmålet för bilsemestern är Danmark. Det avslöjar Bilsemesterrapporten 2012 – en rapport om svenskarnas resvanor med bil som Stena Line presenterar i dag.

Rapporten visar att 43 procent av västsvenskarna åker på bilsemester i sommar. Av dessa väljer 40 procent att styra färden ner mot kontinenten, vilket är betydligt högre än riksgenomsnittet på 27 procent. Att våga sig ut på de snabba vägarna i Europa är inget problem för västsvenskarna som anser sig ha bäst koll på utländska vägskyltar i landet.

 – Att åka på bilsemester har länge varit en svensk tradition och självklart är det extra roligt för oss att göteborgarna är flitiga bilsemesterfirare. I år är det femtio år sedan vår första avgång från Göteborg till Danmark så det är kul att se att Danmark fortfarande är så populärt bland göteborgarna, säger Jesper Waltersson, Informationsansvarig på Stena Line. 

Det som lockar mest med bilsemestern är friheten och möjligheten att besöka platser dit inte så många åker. Även möjligheten att få plats med mer shopping i bagageutrymmet lockar västsvenskarna ut på vägarna. Hälften anger att de shoppar mer under bilsemestern jämfört med en semester med flyg. Allra helst shoppar västsvenskarna i Tyskland.

Färja hellre än bron
I rapporten framkommer även att västsvenskarna föredrar färjan framför Öresundsbron. Totalt anger 61 procent att de skulle välja en resväg med färja på bilsemestern till Europa. Mest populär är rutten mellan Göteborg och Tyskland.

För mer information kontakta:
Jesper Waltersson, informationsansvarig Stena Line, tel 0704-85 85 32 eller mail jesper.walterson@stenaline.com.

Stena Line är ett av världens största färjerederier med tre affärsområden; Skandinavien, Nordsjön och Irländska sjön. Huvudkontoret ligger i Göteborg.
Stena Line har Europas mest heltäckande linjenät med ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen och Holland. Verksamheten omsätter cirka 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda.