Följ Stena Line

EM-effekt ökade resandet till Polen

Pressmeddelande   •   Sep 19, 2012 14:59 CEST

Med sommarens mästerskap i kölvattnet kan Stena Line konstatera en tydlig EM-effekt i bokningarna till Polen. Under sommarmånaderna ökade svenskarna sitt resande med Stena Line till Polen både med och utan bil. Störst var ökningen i augusti då antalet resande ökade med hela 11 procent jämfört med föregående år.

EM i Polen och Ukraina blev ingen succé för det svenska landslaget, men det hindrade inte de svenska fansen från att vallfärda österut i somras. EM skapade svallvågor på resandet under sommarmånaderna då passagerarantalet ökade med i snitt fem procent jämfört med samma period förra året. Störst var ökningen i augusti då antalet passagerare ökade med 11 procent.

– Vi ser en tydlig EM-effekt i bokningarna till Polen. EM har bidragit till att ytterligare få upp svenskarnas ögon för Polen. Vi tror att det kommer att fortsätta även framöver då Polen erbjuder oss svenskar både prisvärda upplevelser och shopping, säger Tony, Michaelsen, Linjechef på Stena Lines linje mellan Karlskrona och Gdynia.

Historiska upplevelser och låga priser lockar

Stena Line har även frågat svenskarna "Vad gör Polen värt att besöka" och det som lockar flest är de historiska upplevelserna som 48 procent tycker är det främsta skälet att åka till Polen. Billig dryck (38 %), bra shopping (34 %) och allmänt låga priser på resmålet är andra skäl som svenskarna uppskattar.

Bra historiska upplevelser 48 %

Billig dryck 38 %

Bra shopping 34 %

Låga priser 34 %

Kulturella upplevelser 32 %

Trivsam atmosfär 30 %

Lätt att ta sig dit 26 %

God mat 24 %

God dryck 20 %

Bra boende 18 %

Bas: Riksundersökning av Scandinfo på uppdrag av Stena Line i februari 2012 där 1 000 svenskar som utgör ett representativt snitt av svenska befolkningen svarat på frågor om sina resvanor.


För mer information kontakta:

Tony Michaelsen, Linjechef Karlskrona-Gdynia, tel 0739 42 17 48 eller mail tony.michaelsen@stenaline.com

Carl Mårtensson, PR-ansvarig Stena Line,tel 0704 85 83 32 eller mail carl.martensson@stenaline.com

Stena Line är ett av världens största färjerederier med tre affärsområden; Skandinavien, Nordsjön och Irländska sjön. Huvudkontoret ligger i Göteborg.
Stena Line har Europas mest heltäckande linjenät med ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen och Holland. Verksamheten omsätter cirka 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda.