Följ Stena Line

Danmark över dagen slår bokningsrekord

Pressmeddelande   •   Jul 16, 2009 09:51 CEST

Sommarens restrend "hemester" märks på bokningsläget hos Stena Line, men inte i minskat passagerarantal. Tvärtom slår man just nu rekord i antalet dagsturer till Danmark som jämfört med sommaren 2008 har ökat med 16 procent under den första delen av högsäsongen*.

Danmark är ett favoritresmål för många barnfamiljer och att åka dit över dagen är ett bra alternativ nu i lågkonjunktur. Att det är just dagsresorna som ökar så mycket nu kan härledas till det ekonomiska läget, många väljer att stanna hemma i sommar men vill ändå komma i väg på kortare utflykter. Det gör dagsresor till ett bra alternativ i sommar. Dessutom kan man se att det osäkra vädret påverkar resandet. De dagar som är grå och oförutsägbara ökar antalet bokningar.

- För många är sommar och semester synonymt med utlandsresor. Ett år som detta är det många som väljer att strama åt semesterbudgeten något men man vill ändå resa och uppleva saker på semestern. Då väljer man kortare och billigare alternativ och undviker att lägga pengar på dyrt boende som ofta är en stor del av budgeten, säger Charlotte Ljunggren, chef för Stena Lines linjer mellan Sverige och Danmark.

I Danmark finns det mycket som lockar. För den som längtar efter en utlandssemester till varmare breddgrader så finns Palmestranden, strax norr om Frederikshavn med riktig karibisk känsla. Här är det långgrunt och sandstranden kantas av palmer. Beachvolley och grillning är några förslag på aktiviteter som man kan ägna dagen åt.

Även Skagen fortsätter att vara ett av svenskarnas populäraste resmål. Här finns bland annat välkända Grenen där de två haven Kattegat och Skagerrak möts. I Skagen finns även en hel del konst, en mängd fiskrestauranger och barer. En annan favorit är sommarstaden Aalborg. Här kan man gå på såväl zoo som tivoli och konstmuseum. Precis som i Skagen finns här ett stort antal populära restauranger och barer.

Båtresan tar mellan 2 och 3,5 timmar beroende på vilken färja man väljer. På den tiden hinner barnen leka med Nicke Nyfiken, leka kapten, kolla på film eller hänga i det nya lekrummet om som finns på Stena Danica. I lekrummet finns spel som plockepinn och limbo i storformat, eller Nintendo Wii. Dessutom blir barn under 14 år bjudna på mat när någon vuxen i sällskapet köper mat ombord.

* Vecka 24-28 2009.

Stena Line, Göteborg 15 juli 2009

För mer information och bilder, kontakta Martin Ahlgren, PR-ansvarig Stena Line,

på telefon 031-85 85 79 eller 0704 85 85 79

e-post: martin.ahlgren@stenaline.com