Följ Stena Line

Danmark blir Njutomlands

Pressmeddelande   •   Sep 23, 2009 08:25 CEST

I höst byter Danmark namn till Njutomlands när Stena Line lockar par och vänner till det goda livet på andra sidan Kattegatt.

Efter sommarens storsatsning på barnfamiljer skiftar Stena Line fokus inför hösten. Nu är det par och vänner som gäller och målgruppen ska lockas till Danmark med god mat och dryck, skönt umgänge, upplevelser och en trivsam, otvungen atmosfär fjärran från vardagens bestyr. Kort sagt, Danmark är en plats för livsnjutare och i höst sammanfattar Stena Line detta i ett helt nytt koncept: Njutomlands. I konceptet samlas upplevelser på destinationen med det goda livet i centrum samt aktiviteter ombord, kommunikation och webbaktiviteter.

- Med Njutomlands lanserar vi ett begrepp som uttrycker känslan av att resa till Danmark. Det är lätt och enkelt att åka dit och ändå känns allt så fjärran från den svenska vardagen. Danskarna är ju världens lyckligaste folk, säger Charlotte Ljunggren, chef för Stena Lines Danmarkslinje.

I samband med lanseringen av Njutomlands presenterar Stena Line också ett antal nya produkter för att stärka destinationen, exempelvis Aalborg-kortet och Ölprovarpasset, där svenskar kan öl-luffa bland danska mikrobryggerier på Jylland.

- Trots lågkonjunktur håller Danmark ställningarna som resmål. Under högsäsongen hade vi till exempel en kraftfull ökning på dagsturer mellan Göteborg och Frederikshavn, jämfört med i fjol. Med Njutomlands stärker vi Danmark som destination ytterligare, säger Charlotte Ljunggren.

Årligen reser cirka 1,5 miljoner resenärer med Stena Lines färjor mellan Sverige och Danmark.

Stena Line, Göteborg, 22 september 2009

För mer information, kontakta Charlotte Ljunggren, linjechef Stena Lines Danmarkslinje, på 0704-85 81 22, alternativt Martin Ahlgren, pr-ansvarig Stena Line, på 0704-85 85 79.

Bifogade filer

PDF-dokument