Följ Stena Line

Dags för Europas största biljettrea till sjöss

Pressmeddelande   •   Jan 27, 2016 11:00 CET

För andra året i rad är januari månaden då Stena Line sänker priserna på sina biljetter och erbjuder kunderna att gå till sjöss för upp till halva priset. Totalt kommer det att finnas 100 000 biljetter till reapris med start den 28 januari.

- Förra året blev det rusning till de billiga biljetterna, så det gäller att vara snabb om man vill ha chansen få fatt i en, säger Birgitta Wallström, Stena Lines Marknads- och försäljningschef i Sverige.

Januari är traditionellt den månad på året då människor har det tuffast ekonomiskt efter storhelger som jul och nyår, men kanske också den månad då många börjar längta efter vårens och sommarens resor.

– Med Europas största biljettrea hoppas vi att ännu fler känner att de har råd att unna sig en resa under våren. Med tanke på att man ofta spenderar mycket pengar under julledigheten så tycker vi att en rea i slutet av januari passar väldigt bra. Vi vill att alla ska ha råd att åka på semester med Stena Line, säger Birgitta Wallström.

Rean pågår under en mellan 28 januari och 2 februari med möjlighet att boka biljetter till nedsatt pris med avgång fram till och med den 15 juni.

För att spara in ytterligare slantar under resan kan Stena Lines passagerare ombord även passa på att handla i fartygens flytande bordershop, där priserna är upp till 60 procent billigare än på land.

Fakta – så mycket billigare är det under reaveckan:

Prisexempel:

Dagstur: Göteborg-Frederikshavn och Varberg-Grenaa, 1 person, från 50 kr (ordinarie pris från 99 kronor)

Transport: 1 person + bil, Göteborg-Kiel, från 599 kr (ordinarie pris från 999 kronor)

Transport: 1 person + bil, Trelleborg – Sassnitz, från 144 kronor (ordinarie pris från 249 kronor)

Transport: 1 person + bil, Trelleborg – Rostock, från 222 kronor (ordinarie pris från 399 kronor)

Transport: 1 person + bil, Karlskrona – Gdynia, från 351 kronor (ordinarie pris från 659 kronor)

Transport: 1 person + bil, Nynäshamn-Ventspils, från 365 kronor (ordinarie pris från 639 kronor)

Husbil 10 m + 1 person, Göteborg – Frederikshavn, från 380 kronor (ordinarie pris från 735 kronor)

För mer information, kontakta Birgitta Wallström, Marknads- och försäljningschef Sverige, tel 031-85 81 88 eller Jesper Waltersson, Presschef Stena Line, tel 0704-85 85 32.

Stena Line är ett av världens ledande färjerederier med Europas mest heltäckande linjenät och ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen, Holland och i Baltikum. Verksamheten omsätter över 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda. På www.stenaline.com finns mer information om företaget.