Följ Stena Line

Chefen minst populär på resan

Pressmeddelande   •   Sep 06, 2012 10:17 CEST

När svenskarna väljer medresenärer till bilsemestern får chefen stanna hemma. Helst reser vi med vår partner. Bland männen tar dock en av fem hellre med sig älskarinnan. Det avslöjar Bilsemesterrapporten 2012 – en rapport från Stena Line om svenskarnas resvanor med bil.

Rapporten visar även att det mest populära sättet att fördriva tiden i bilen är att småprata med sina medresenärer. Därför är det självklart extra viktigt vem man tar med sig som resesällskap.

Majoriteten av svenskarna åker allra helst med sin partner på bilsemestern (67 %) följt av familj och vänner (55 %). Kvinnor vill i större utsträckning än män resa med sina föräldrar (28 %) och husdjur (14 %). Männen i sin tur vill i större utsträckning än kvinnor ta med sig älskarinnan (20 %) eller sitt ex (7 %).

Lika barn leka bäst

Viktigaste egenskaperna hos medresenärerna i bilen är att de är likasinnade och vill göra samma saker som en själv (47 %). Därefter följer att vara en trygg och erfaren bilförare (12 %) samt att vara lugn och sansad (12 %). Den egenskap svenskarna irriterar sig mest på är stressiga medpassagerare (35 %).

Svenskarnas topp 10 resesällskap på bilsemestern (multisvar):          

  1. Min partner: 67 %
  2. Min familj: 55 %
  3. Mina vänner: 55 %
  4. Mina barn 42 %
  5. Mina föräldrar 24 %
  6. Mina älskare/älskarinna 14 %
  7. Mitt husdjur 12 %
  8. Min kollega 11 %
  9. Mitt ex 5 %
  10. Min chef 1 % 


Om Bilsemesterrapporten 2012: Rapporten grundar sig i en riksrepresentativ undersökning genomförd av Norm i maj 2012. 1001 personer i åldern 18-65 år svarande på frågor via en webbpanel. Läs rapporten i sin helhet här

Stena Line är ett av världens största färjerederier med tre affärsområden; Skandinavien, Nordsjön och Irländska sjön. Huvudkontoret ligger i Göteborg.
Stena Line har Europas mest heltäckande linjenät med ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen och Holland. Verksamheten omsätter cirka 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.