Följ Stena Line

Bra högsäsong i sikte för Stena Line

Pressmeddelande   •   Jul 06, 2009 10:17 CEST

Intresset för att åka på bilsemester är stort i år. Svenska resenärers bokningar för juli och augusti på Stena Lines bilsemesterlinje Göteborg-Kiel låg i början av juli cirka 10 procent bättre än föregående år. Och den positiva trenden väntas fortsätta.

- Vi är självklart mycket glada över att vi har en positiv trend på svensk marknad trots lågkonjunktur och svag svensk krona. Vi tror att svenskarna har upptäckt att semester med bil är ett prisvärt och bekvämt sätt att resa, säger Stena Lines VD Gunnar Blomdahl.

Under senare år har Stena Lines verksamhet genomgått en spännande utveckling. Från att tidigare främst erbjudit båtresor och resmål i grannländerna har nu Stena Line på allvar tagit upp konkurrensen med charterbolag och andra reseföretag.

Sedan 2008 är Sembo ett dotterbolag till Stena Line och i utbudet finns över 200 destinationer med över 2000 kvalitetssäkrade boenden runt om i Europa.

- I år har vi satsat cirka 50 miljoner på att marknadsföra semester med bil för att ta marknadsandelar. Och detta ger nu resultat. Sembos många bra och prisvärda resor till populära destinationer i Europa har gett ett mycket bra tillskott till vårt totala utbud. Vi ser också att Danmark fortsatt är ett populärt land att resa till, där vi i sommar till exempel erbjuder fri entré för barn till 29 olika attraktioner. Även vår linje mellan Karlskrona och Gdynia går starkt i sommar, säger Gunnar Blomdahl.

Totalt för alla linjer i Skandinavien ligger bokningsläget för juli i nivå med förra året.

- Bokningarna har tagit fart på allvar de senaste veckorna och det är extra tydligt i år att människor bokar senare och senare, så vi räknar med att resultatet för sommaren kommer att bli bra, säger Gunnar Blomdahl.

Danskarnas resande till Sverige väntas i år slå alla rekord. I juli och augusti ligger bokningsläget 30 respektive 21 procent bättre än förra året.

- Det är självklart den starka danska kronan som är en viktig förklaring till detta. Detta är ett mycket viktigt bidrag till den turistekonomiska omsättningen. För ett par år sedan stod Stena Lines danska resenärer för en omsättning på 236 miljoner kronor i Västra Sverige per år och denna siffra lär öka kraftigt nu som en följd av ökat resande och ökat spenderande på exempelvis shopping, boende och restaurangbesök, säger Gunnar Blomdahl.

Stena Line, Göteborg, 6 juli 2009

För mer information vänligen kontakta Joakim Kenndal, informationschef Stena Line, tel 0704-85 85 55.

Bifogade filer

PDF-dokument