Följ Stena Line

Bordershopen i Sassnitz vinnare i prisjämförelse – upp till 70% billigare än Systembolaget

Pressmeddelande   •   Dec 11, 2013 11:05 CET

I december vallfärdar svenskarna till Tyskland för att gå på julmarknad och
fylla på förråden av drycker till julen. För den som vill komma undan billigast
är det Stena Lines Bordershop i Sassnitz som gäller. Det visar en
prisjämförelse på ett urval av populära varor som Stena Line gjort mellan två
Bordershops, en i Sassnitz och en i Puttgarden. I en jämförelse med Systembolaget
är dessutom Bordershopen i Sassnitz upp till 70% billigare på vissa varor.

Stena Line har jämfört ett urval av olika sprit, vin och ölsorter som finns i Bordershopen i Sassnitz och i Puttgarden samt på Systembolaget. I jämförelsen var 21 av 25 produkter billigare i Bordershopen i Sassnitz än i Puttgarden och jämfört med Systembolaget är Bordershopen i Sassnitz mellan 33-74% billigare på samtliga produkter i urvalet.

Några exempel på hur priset skiljer sig mellan de olika inköpsställena är Beefeater Gin och Lauder’s Blended Whiskey som är 19 respektive 34% billigare i Bordershopen i Sassnitz jämfört med Puttgarden. En Bag in Box av vinet Lindemans är hela 25% billigare och detsamma gäller för ett flak med Heineken. Att Bordershopen har attraktiva priser syns också på omsättningen som har ökat med 22% jämfört med förra året.

– Sedan vi tog över Bordershopen har vi konsekvent arbetat med att sänka priserna och generellt är det 10-20% billigare att handla i Sassnitz jämfört med Puttgarden, säger Per Ola Jönnerheim, inköpschef på Stena Line.

De låga priserna lockar även fler resenärer till Stena Lines linje mellan Trelleborg och Sassnitz och under året har antalet resenärer ökat med i snitt 20% per månad.

– Vi vet att man som shoppingresenär är väldigt prismedveten och ser man till den totala kostnaden för resan så är det i slutändan billigare att åka till Sassnitz än att till exempel välja vägen via Öresundsbron för en resa till Puttgarden, säger Per Ola Jönnerheim.

Stena Line

Göteborg, 11 december

För ytterligare information kontakta Per Ola
Jönnerheim, inköpschef, Stena Line, tel
 0704-85 89 74
eller Jesper Waltersson, Informationschef, Stena Line 0704-85 85 32.

Prisjämförelsen i PDF-version hittas som bilaga. 

Stena Line är ett av världens ledande färjerederier med Europas mest heltäckande linjenät och ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen, Holland och i Baltikum. Verksamheten omsätter över 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda.

Bifogade filer

PDF-dokument