Följ Stena Line

Bondbilen i topp när svenskarna åker på roadtrip

Pressmeddelande   •   Jul 24, 2013 08:00 CEST

Att bilsemester är en populär reseform bland svenskarna är onekligen ett faktum. Bara i sommar planerar fler än fyra av tio svenskar att ta bilen med sig på semestern. Men när svenskarna får chansen att drömma lite visar det sig att den egna bilen får stanna hemma i garaget. Drömbilen på resan är nämligen James Bonds klassiska Aston Martin.

I Stena Lines Bilsemesterrapporten 2013 har man låtit undersöka svenskarnas vanor under sommarens bilsemester. I undersökningens fick de 1000 svarande även möjlighet att drömma sig bort lite. På frågan om vilken drömbil de allra helst skulle ge sig ut på vägarna med under den kommande semestern svarar 16 procent James Bonds klassiska Aston Martin DB5 från filmen ”Goldfinger” från 1964.

Kikarsikte, katapultstol och inbyggda kulsprutor i all ära men Bondbilen är inte ensam i topp. Bussar är också populära på bilsemestern. Lika många, 16 procent, uppger nämligen att de allra helst skulle semestra i Bruce Springsteens turnébuss. Strax därefter kommer Scooby Doos färgglada minibuss som får tio procent av svenska folkets röster. Elvis Presleys ögonsten, den rosa Cadillacen, får sex procent av svenskarnas röster och hamnar på en delad tredjeplats tillsammans med Thelma & Louises mintgröna Ford Thunderbird.

– Ett av de främsta skälen till att bilsemester är så populärt bland svenskarna är att man kan ta med sig det man vill och att köpa med sig mer saker hem. Jag funderar dock på hur mycket packning Bondbilen rymmer. Bossens turnébuss är nog däremot både rymlig och bekväm, säger Jesper Waltersson, informationsansvarig på Stena Line.

Topplistan– Drömbilarna vi helst åker på bilsemester i

1.  James Bonds klassiska Aston Martin DB5, 16 procent

1.  Bruce Springsteens europaturnébuss 2013, 16 procent

2.  Scooby Doos färgglada minibuss, 10 procent

3.  Thelma & Louises mintgröna Ford Thunderbird, 6 procent

3.  Elvis rosa Cadillac, 6 procent


Om undersökningen: Riksrepresentativ undersökning genomförd av Norm i januari 2013. 1000 personer i åldrarna 18-65 år svarade på frågor via en webbpanel.


Stena Line är ett av världens ledande färjerederier med Europas mest heltäckande linjenät och ett stort antal destinationer i Skandinavien, Storbritannien, Irland, Tyskland, Polen, Holland och i Baltikum. Verksamheten omsätter över 10 miljarder kronor och har cirka 6 000 anställda.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.